• 瀏覽: 4,664
  • 回覆: 9
有冇知咩原因

附件

5F541CB3-DA40-43AC-ACED-0775B777FDE7.jpeg(137.29 KB)

2019-9-19 04:52 PM

412776B1-4CD3-43EA-9C65-17E06DF71F50.jpeg(237.41 KB)

2019-9-19 04:52 PM

熱賣及精選
將個HDD Boot推佢上第一位,後儲存再開機。

引用:
原帖由 leungmanman 於 2019-9-19 04:57 PM 發表

將個HDD Boot推佢上第一位,後儲存再開機。
唔work,係咪即入面hard disk壞?

附件

562A5520-8765-4A78-B02C-FBD5DE4FEEA7.jpeg(144.34 KB)

2019-9-19 06:02 PM

之前有冇做過啲乜嘢?

Reset Bios 試吓

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 luv_secret 於 2019-9-19 06:02 PM 發表

唔work,係咪即入面hard disk壞?
很可能是.

" 之前有冇做過啲乜嘢?  "

回覆 引用 TOP

你本身用什麼boot 机,不是 Harddisk?
window 裝在 harddisk?

回覆 引用 TOP

樓主第二張圖都寫得好明啦
Hard-disk drive failure

用第二部機/搵方法整隻Boot得起機既光碟/USB手指用黎boot 機, 例如 Linux LiveCD 或者 WinPE

Boot 起左睇下認唔認到隻碟內容, 睇到就先抄走所有重要野先再講啦

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 luv_secret 於 2019-9-19 04:52 PM 發表

有冇知咩原因
hdd 瓜左

回覆 引用 TOP

都係掹下線又插下線啦,插下第二個sata

del.

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]