• 瀏覽: 3,525
  • 回覆: 8
本人睇中TPLINK TL PA9020P KIT? 請問呢隻襟唔襟用? 或者有無其他牌子型號推介?

另外我見每個homeplug 有2個lan線位, 咁係咪我用一隻homeplug插ps4,另一個lan線位插電腦?  唔需要買3隻homeplug? 謝!

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
冇錯係

回覆 引用 TOP

我都想知有冇其他推介,不過真係對TP link麻麻

引用:
原帖由 chancarcar679 於 2019-9-19 11:46 AM 發表

我都想知有冇其他推介,不過真係對TP link麻麻
琴日個sales同我講, homeplug開始唔出啦, homeplug都係要㨂tplink 啦,話呢人開始轉用mesh WiFi.

引用:
原帖由 wongkit1 於 19-9-2019 12:39 發表

琴日個sales同我講, homeplug開始唔出啦, homeplug都係要㨂tplink 啦,話呢人開始轉用mesh WiFi.
homeplug唔會有電磁幅射, mesh多到震, 唔好放睡房

引用:
原帖由 wongkit1 於 2019-9-19 12:39 PM 發表

其實都係
一來有mesh
二來wifi6 個速度已經同lan線無乜分別
home plug 無乜前景

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2019-9-20 10:17 AM 發表

homeplug唔會有電磁幅射, mesh多到震, 唔好放睡房
琴日買左deco m5, 其中一個放係睡房, 我會訓覺個時會熄房個個分機。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Alfredcym 於 2019-9-20 02:43 PM 發表

其實都係
一來有mesh
二來wifi6 個速度已經同lan線無乜分別
home plug 無乜前景
琴日買左deco m5, 其中一個分機既lan線位我插左ps4同電腦。 暫時黎睇網速比用以前既homeplug快,同朋友打機都好穩定無lag情況。

回覆 引用 TOP

琴晚上網同朋友打ps4, 好lag, 似乎沒有我想像中咁好, 但其他裝置ok好順, 包括睇左成日mytvsuper及屋企人用ipad睇戲。

如要打ps4穩定, 可能真係要再買homeplug先得

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]