• 瀏覽: 4,603
  • 回覆: 28
如題... THANKS

熱賣及精選
引用:
原帖由 hang2132 於 2019-9-15 07:36 PM 發表

珍寶

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hang2132 於 2019-9-15 07:36 PM 發表

樓主你都是一名資深Member那些如題怎樣的新手口吻的Topic就無謂開喇(啲問題闊過太平洋)說出個budget來問好啲嘛,,,

A VIP member like me is not necessarily a 資深 member.

回覆 引用 TOP

ok ,,,  我都係貪方便 , 今日WHATSAPP 過JUMBO 態度差到呢.....

回覆 引用 TOP

出去砌機,千萬不要用佢張 list
全部都係水魚 list
要自己帶 list 出去執件,之後可俾多 $100 度,叫佢砌埋。

較出名o既電腦鋪
Centralfield
Capital Computer
Comdex
Jumbo
SE computer

自己帶 list ,有時佢會無貨,叫你換,
果時你就要小心了

所以,唔識不如買廠機或者 notebook

某寶買比較好, 我部機就係某寶淘番黎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 VL1234 於 2019-9-17 01:01 AM 發表

出去砌機,千萬不要用佢張 list
全部都係水魚 list
要自己帶 list 出去執件,之後可俾多 $100 度,叫佢砌埋。

較出名o既電腦鋪
Centralfield
Capital Computer
Comdex
Jumbo
SE computer

自己帶 list ,有時佢會無貨,叫你換,
果時你就要小心了

所以,唔識不如買廠機或者 notebook ...
你呢招唔夠高明

哦~~~  唔該哂你~

好耐都冇試過甘DEITALS 甘比到答案我 ~ !

我睇下去邊間好先..
我一定會堅持用返自己LIST ^^"

引用:
原帖由 BensonNg 於 2019-9-17 02:12 PM 發表

你呢招唔夠高明
可以點? 哈

引用:
原帖由 hang2132 於 2019-9-19 12:10 PM 發表

我一定會堅持用返自己LIST ^^"
How could you insist when the product is out of stock?

回覆 引用 TOP

黃金底褲3c
究竟樓主條list是什麼

わたしはバカです

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hang2132 於 2019-9-19 12:10 PM 發表

可以點? 哈
首先你搵出你心儀既目標鋪頭
拎住你張 List 事但搵間鋪 Quote 個價錢
拎住有佢鋪頭名既報價單去下一間B鋪頭 Quote 價
之後拎住 B 鋪頭既報價單去 C報價... 如此類推報左幾間之後
發覺價錢落唔到去了, 就拎Final報價單去你心儀鋪頭度報價埋單
呢D係我地呢D窮L一直以黎既做法, 睇到個店頭R晒頭咁報價十分過癮

回覆 引用 TOP

唔好意思, 我都想問一下....

因我見到PRICE.COM 格價網入面的網上商店一D砌機LIST, 好似平過上面D JUMBXXX 個LIST好多...係咪信得過去 PRICE.COM上網買...

我諗住用約HKD12000 買新機...見網上店QUOTE ASUS Z390H + RTX2070 SUPER. 1TB SSD...etc. 都係12000-13000....係咪真係做到呢個價的??

謝謝.

回覆 引用 TOP

哈哈哈..你意思搵人比既LIST 再比其他舖到人地睇 ? 等佢以為平過人地

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]