• 瀏覽: 3,070
  • 回覆: 6
  • 追帖: 1
主要打機 打下pugg 最高畫質唔lag機
平時上下網 睇下野 有新game出都可以玩到 最高可以20000$

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 wilsonkf 於 2019-9-15 06:55 PM 發表

用到 2080Ti 玩 pubg 都係用返 9900k 好D
你用緊三四千買多兩成效能, 仲有4k 先有兩成咁遠, CPU 度無理由蝕返比佢
如果係 1080p, 9900K + 2080S(甚至 2070S超超佢) 分分鐘贏到 3700X + 2080Ti
就快出 9900ks 再快多少少
(另外 HT off 應該更快)

不過你預其他用途蝕底D, 9900K 唔打機時通常都輸  ...
師兄好專業!其實我唔係好識電腦果方面d野
所以上黎請教各位

引用:
原帖由 kathy_yoyo1128 於 2019-9-15 06:30 PM 發表

AMD Ryzen 7 3700X 100-100000071BOX 8C/16T, 3.6GHz,36MB Cache, Socket AM4 CPU BOX w/Cooler        HK$ 2575
gelid phantom cpu cooler $349
ASUS 華碩 ROG Strix X570-F Gaming X570,AM4 Socket,Intel GbE Lan,USB3.2, ...
睇吓其他師兄有乜嘢幫手執 改下

回覆 引用 TOP

唔該哂各位,我現在電腦i7 9900k + 1070+ 16RAM 其實我係需要重新買一部定係可以升級?

我用緊AROG電競Mon 行緊144 he

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sman070707 於 2019-9-16 08:27 PM 發表

乜都唔洗換,慳返d錢等下一代顯卡
食雞大部份人都熄晒d草和陰影,唔會全開的
開始有啲lag lag地,落地同人一多就好似卡下卡下,都已經開非常低!

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2019-9-17 03:11 AM 發表

幾個可能
1. 你隻 pubg裝左落 harddisk, 而唔係 ssd
2. RAM 插錯左, 或根本只得一條RAM, 只係行緊single channel, 加上無開XMP, 得返三四成速度 pubg 唔夠用
3. CPU 過熱降頻

唔係 1070 + 9900K 全low 點都可以好順暢咁玩

下面個program 可以check 到你既 RAM 有無裝錯
http ...
好的我一陣返屋企試吓跟住影俾你睇,我都發覺個CPU好熱

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]