• 瀏覽: 4,069
  • 回覆: 33
引用:
原帖由 kathy_yoyo1128 於 2019-9-13 02:27 PM 發表

Intel 6 Cores 6 Threads Core i5-9400F Coffee Lake (2.9GHz,9M Cache,LGA 1151,14nm) CPU BOX 盒裝        HK$ 1090
ASUS 華碩 TUF B365M-PLUS GAMING B365,DDR-4,LGA 1151,Intel GbE Lan,USB3.1 Gen1,M.ATX M/B        HK$ 665
Ki ...
樓主電硬知識白白,組裝Desktop,真係不太合適新手,到時一大批小問題會常常出現,都係廠機3年上門保修好啲,咪一陣間好像某位版友,有錢買貴卡但不懂Set Specifications一日問到黑就無鳩謂。

熱賣及精選
引用:
原帖由 leungmanman 於 2019-9-13 04:50 PM 發表

樓主電硬知識白白,組裝Desktop,真係不太合適新手,到時一大批小問題會常常出現,都係廠機3年上門保修好啲,咪一陣間好像某位版友,有錢買貴卡但不懂Set Specifications一日問到黑就無鳩謂。 ...
岩啊 我自己唔太鐘意麻煩的人
有師兄呢個提議 岩哂我
以我電腦白痴黎講 以為廠機係又貴又廢
師兄今日講我先知 依家唔係0.0

引用:
原帖由 leungmanman 於 2019-9-13 01:20 PM 發表

門市你如不加大m.2試好機比錢可以行得
師兄你所講既加大 m.2 係咪1050同1030 呢兩皮野

廠機未又係砌出來,砌機用料唔好太差,最緊要用正版windows,我砌咁多部冇一部三年之內壞,反而廠機成日要幫人整,砌機自主性高太多,好多硬件可以循環再用,又唔會浪費

引用:
原帖由 kathy_yoyo1128 於 2019-9-13 05:57 PM 發表

廠機未又係砌出來,砌機用料唔好太差,最緊要用正版windows,我砌咁多部冇一部三年之內壞,反而廠機成日要幫人整,砌機自主性高太多,好多硬件可以循環再用,又唔會浪費 ...
師兄呢樣我知 但係我唔識砌0.0....

引用:
原帖由 kome123 於 2019-9-13 05:58 PM 發表

師兄呢樣我知 但係我唔識砌0.0....
拎去俾人砌,廠機都係俾人砌

引用:
原帖由 kome123 於 2019-9-13 05:30 PM 發表

師兄你所講既加大 m.2 係咪1050同1030 呢兩皮野
你可自己加8g Ram $265,三年上門保啱晒D白手喇

引用:
原帖由 leungmanman 於 2019-9-13 06:08 PM 發表

你可自己加8g Ram $265
師兄你係果度做?

引用:
原帖由 kome123 於 2019-9-13 06:09 PM 發表

師兄你係果度做?
路人甲,深水埗買餸路過。

引用:
原帖由 leungmanman 於 2019-9-13 06:11 PM 發表

路人甲,深水埗買餸路過。10233243
師兄你太好人了 買送都幫我去睇下
感動!

引用:
原帖由 leungmanman 於 2019-9-13 06:11 PM 發表

路人甲,深水埗買餸路過。10233243
師兄 間野係幾樓 幾點關門的
白痴一問 加8gram有咩用 同 打機係咪用大機 散熱快d?

係正常大機尺寸細小小啫,今晚全場早收工喇,黃金一樓(樓梯上一層,dell的特約代理)
3670-R2742
Win10 家用版
I7 9700
8GB RAM
256GB SSD + 1TB HDD
GTX1050TI 官價$7698看你牙力喇。

引用:
原帖由 leungmanman 於 2019-9-13 06:36 PM 發表

係正大機細小小啫
諗住陣間去睇睇 唔知幾點關門

引用:
原帖由 leungmanman 於 2019-9-13 06:36 PM 發表

係正常大機尺寸細小小啫,今晚全場早收工喇,黃金一樓(樓梯上一層,dell的特約代理)
3670-R2742
Win10 家用版
I7 9700
8GB RAM
256GB SSD + 1TB HDD
GTX1050TI 官價$7698看你牙力喇。 ...
一張GTX1050TI就7698....

引用:
原帖由 kome123 於 2019-9-13 06:40 PM 發表

諗住陣間去睇睇 唔知幾點關門
7698超出6000既預算0.0

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]