求救!新砌完機冇畫面 芒話冇影像輸出

求救!新砌完機冇畫面 芒話冇影像輸出 E-mail 此主題給朋友

開左機有電 機箱同核風扇有著 底板有燈(裝飾個啲)但係芒冇反應 bios都睇唔到
底板asus prime h365 m a
顯卡msi geforce gaming x 1660 ti
Cpu i5 9400f
Ram gskill 8 gb 2666mhz x2
Ssd samsun 860 evo 500gb
Psu antec 650w

試過唔用顯卡用內顯都係一樣情況
唔插/重插ram都試過

求救!

熱賣及精選
用咩 MON ?

得失前緣已定  聚散本是平常  執著徒增煩惱  灑脫樂得自然

Success is a journey not a destination
係用HDMI駁去Mon?

引用:
原帖由 CobyIsaac 於 2019-9-12 01:36 AM 發表

用咩 MON ?
Philip 328e

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 subming 於 2019-9-12 02:02 AM 發表

係用HDMI駁去Mon?
Yes ar 試過用兩條唔同既hdmi線

全部東西再裝插一次(包括CPU和CPU供電)顯卡有冇插好供電?

回覆 引用 TOP

MON電源?

我會發著呆然後忘記你
接著緊緊閉上眼
想著那一天會有人代替
讓我不再想念你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cdcoo 於 12/9/2019 06:30 發表

Yes ar 試過用兩條唔同既hdmi線
好多時條線塑膠部份太厚搞到插得唔夠深

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cdcoo 於 2019-9-11 11:54 PM 發表

開左機有電 機箱同核風扇有著 底板有燈(裝飾個啲)但係芒冇反應 bios都睇唔到
顯卡msi geforce gaming x 1660 ti

...
第一, 有無開機bee 一下既聲
如果無, 你有可能純粹bad contact問題

1) 檢查下ram 有無鬆
2) display card有無鬆

如果你confirm左無bad contact 問題
試下只插1條ram 睇下系咪ram 有問題

狗會在我腳下
大細掌於手中
哪個再敢多說話?

夷平狗會是誰?
哪個可以稱霸?!
誰人戰績高過孤家?!

高高在上 諸君看吧 朕之戰績美好如畫!
登山踏霧 指天笑罵 捨我誰堪誇?!

回覆 引用 TOP

係咪插錯左底板個hdmi?插番顯卡先啱

回覆 引用 TOP

display 有無插電
我都成日漏左插電唔發覺
因為就咁插pcie
display 風扇會轉燈都會著
但無畫面

回覆 引用 TOP

在MON設定返HDMI輸入

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cdcoo 於 2019-9-11 11:54 PM 發表

...
9400f 無內顯
攞張舊顯卡或問人借張顯卡試

回覆 引用 TOP

9400F 冇內顥~
DISPLAY 冇插電?

升緩緩,跌衝衝,炒友期指各重倉,江中小魚互相殺,輪証不見回頭路。篤機搖頭等運到,唉聲傳遍居所間!左鄰右里問股神,股神大呼虧大了。

回覆 引用 TOP

有冇disable on board display?
如果冇的話,mon 就先駁回MB。
再開機進入bios,跟住就disable on board display (not to mention)
最後,將mon駁去display card。

這是去年的作法,在下還未砌新機,唔知家下仲係咪咁做。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。