選擇困難症,邊隻路由器CP值最高

選擇困難症,邊隻路由器CP值最高 E-mail 此主題給朋友

選擇困難症,邊隻路由器CP值最高

R7000 / 68U

86U

本身想買Tenda AC18
但諗諗下點解唔俾多$300買 68U

跟住買68U 同 86U 會唔會 差好遠

CP 值計邊隻 一分錢一分貨?

PCCW 1000M thanks

熱賣及精選

[/img]
推,thanks

回覆 引用 TOP

睇你用途,大陸ROUTER 普通上網粗用冇問題,但要求打機低PING穩定可以唔洗諗, 用過各種大陸野,永遠都玩玩下爆PING一陣 

引用:
原帖由 loveying 於 2019-9-9 07:48 PM 發表

睇你用途,大陸ROUTER 普通上網粗用冇問題,但要求打機低PING穩定可以唔洗諗, 用過各種大陸野,永遠都玩玩下爆PING一陣 
OK

R7000 好似靚仔過68U
同平佢$40

回覆 引用 TOP

可以,呢個型號冇乜鑊氣,而且用到悶可以刷Merlin

回覆 引用 TOP

咩係CP值, 係咪指外型要靚仔?

T字頭果d性價比最高

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BensonNg 於 2019-9-10 02:43 PM 發表

咩係CP值, 係咪指外型要靚仔?
兩隻都係$800
1隻 CPU 800MHZ , 
但另1隻CPU 有 1GHZ

引用:
原帖由 kk70 於 2019-9-10 12:37 PM 發表

Linksys EA7500
https://www.price.com.hk/product.php?p=222246
https://www.linksys.com/hk/p/P-EA7500/?georedirect=1
R7000係咪差過Linksys呢隻 ?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hellohk2012 於 2019-9-10 03:31 PM 發表

兩隻都係$800
1隻 CPU 800MHZ ,
但另1隻CPU 有 1GHZ
唔明?

我隻Router $6XX CPU四核1.99Ghz, 4G ram, 有幾多CP值?

附件

RT.jpg(82.7 KB)

2019-9-10 03:57 PM

引用:
原帖由 BensonNg 於 2019-9-10 03:57 PM 發表

唔明?

我隻Router $6XX CPU四核1.99Ghz, 4G ram, 有幾多CP值?
Tenda 性價比高
但好似鬥唔羸 ASUS 66u B1?

引用:
原帖由 hellohk2012 於 2019-9-10 04:03 PM 發表

Tenda 性價比高
但好似鬥唔羸 ASUS 66u B1?
點為之贏輸? 性價比應該係Tenda高D~
如果講速度, 我果台贏晒

引用:
原帖由 BensonNg 於 2019-9-10 04:18 PM 發表

點為之贏輸? 性價比應該係Tenda高D~
如果講速度, 我果台贏晒
可唔可以講型號?

因為AC18

連58U都不如(人地四核)

47 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。