呢個温度電腦 OK ?

呢個温度電腦 OK ? E-mail 此主題給朋友

呢個温度電腦 OK ?
唔用顯示卡了
Antec NX550 一定夠哂 
主力文書 YouTube

附件

IMG_20190820_002557~01.jpg(266.21 KB)

2019-8-20 12:31 AM

IMG_20190820_002635~01.jpg(123.15 KB)

IMG_20190820_002608~01.jpg(213.86 KB)

熱賣及精選
https://apac.coolermaster.com/tw ... ler/geminii-m5-led/

用呢隻風扇深夜覺得有少少嘈
12xx 至 16xx 轉

等8核16程再砌新機了
(Copy 1TB file 應該超快)
上YouTube 1080p 睇片
(100M/3 ping)覺得應該分別不大

引用:
原帖由 hellohk2012 於 2019-8-20 12:36 AM 發表

https://apac.coolermaster.com/tw/cooling/cpu-air-cooler/geminii-m5-led/

用呢隻風扇深夜覺得有少少嘈
12xx 至 16xx 轉

等8核16程再砌新機了
(Copy 1TB file 應該超快)
上YouTube 1080p 睇片
(100M/3 ping)覺得應該分別不大 ...
文書機溫度過50度巳經算十分高

附件

190818004056-H97-e.BMP(483.14 KB)

2019-8-20 12:46 AM

190818004056-H97-e.BMP

引用:
原帖由 leungmanman 於 2019-8-20 12:46 AM 發表

文書機溫度過50度巳經算十分高
Thanks 
我係驚底板燒電容
可能係Itx 箱先咁
裝左又要驚又要問
點都無 Ryzen 個d咁熱哈哈

回覆 引用 TOP

45度唔會燒電容嘅

但電容温度每高10度, 壽命減半

唔係假貨Antec就沒問題

引用:
原帖由 已中毒老土N粉 於 2019-8-20 05:43 AM 發表

唔係假貨Antec就沒問題
竟然有假貨?
$399一隻
唔裝Display card 電力過剩

引用:
原帖由 今天懷舊的水樽 於 2019-8-20 01:30 AM 發表

45度唔會燒電容嘅

但電容温度每高10度, 壽命減半
Asrock H310m itx
質素應該好少少
聽天由命
散熱同火牛執線我最弱項

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hellohk2012 於 2019-8-20 06:21 發表

竟然有假貨?
$399一隻
唔裝Display card 電力過剩
有假貨又如何呢? 用到就得啦!

https://computer.discuss.com.hk/ ... 3a8659a587_13910984

[/img]

5x度無問題, 都唔會死電容, 死電容多數原因係電源中脈動信號多, 要睇底板設計有無加適量電感(線圈)減少脈動信號, 特別係供電部份.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hellohk2012 於 2019-8-20 00:31 發表

呢個温度電腦 OK ?
唔用顯示卡了
Antec NX550 一定夠哂 
主力文書 YouTube
CPU 電壓出了問題嗎?有可能關火牛事,建議你聯絡代理查詢火牛貨源

[/img]
引用:
原帖由 Lag爆妹 於 2019-8-20 02:12 PM 發表

CPU 電壓出了問題嗎?有可能關火牛事,建議你聯絡代理查詢火牛貨源
少BT , 唔打機應該還可以?
問定先,費時用幾年突然間死

引用:
原帖由 hellohk2012 於 2019-8-20 14:54 發表

少BT , 唔打機應該還可以?
問定先,費時用幾年突然間死
我唔係嚇你, 好多假火牛,祝你好運,用一定用到,但幾時爆炸唔知

[/img]
引用:
原帖由 Lag爆妹 於 2019-8-20 03:28 PM 發表

我唔係嚇你, 好多假火牛,祝你好運,用一定用到,但幾時爆炸唔知
正X買都饭?
So sad

回覆 引用 TOP

50度略高
不過應該問題不大

回覆 引用 TOP

21 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。