• 瀏覽: 839
  • 回覆: 8
之前部舊機(Win7)壞左底板,換左部新電腦(行win10), 用external駁腳駁隻舊harddisk去新機到, 新機detect到舊harddisk, 但要format左先可以用。 但一format左就咩都無架喇播

請教下各位高手, 點樣先可以抄返d資料出黎呢?  thank you!

熱賣及精選
引用:
原帖由 vl681 於 2019-8-18 11:45 AM 發表

點樣先可以抄返d資料出黎呢?   
Use a Linux live USB stick to back up the files.
Linux Mint can be downloaded at https://linuxmint.com/download.php

引用:
原帖由 matthew_wai 於 2019-8-18 03:00 PM 發表

Use a Linux live USB stick to back up the files.
Linux Mint can be downloaded athttps://linuxmint.com/download.php
但係我舊機已經開唔到喇播,點樣做到backup呢?🙏🏻🙏🏻

引用:
原帖由 vl681 於 2019-8-18 06:06 PM 發表

但係我舊機已經開唔到喇播,點樣做到backup呢?🙏🏻🙏🏻
拆hd出泥放苐二部試下抄唔抄到D資料,抄唔到就拜拜啦

回覆 引用 TOP

千萬不要呀,隻硬碟已經出現問題

回覆 引用 TOP

部新機係檯機黎? 係既咪打開機箱直接駁隻碟入去。

咁都認唔到的話, 隻碟已經有問題。唔好再攪隻碟, 內面資料重要既就去俾錢人救資料。

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vl681 於 2019-8-18 11:45 AM 發表

之前部舊機(Win7)壞左底板,換左部新電腦(行win10), 用external駁腳駁隻舊harddisk去新機到, 新機detect到舊harddisk, 但要format左先可以用。 但一format左就咩都無架喇播

請教下各位高手, 點樣先可以抄返d資料出黎呢?  thank you! ...
乜野係駁腳? 可能插瓜/花左件hdd,要data就比$揾專業data recovery center去搞,一般預兩千起跳,hdd capacity愈大愈貴

如果d data吾太重要,又想試下救,download d freeware/trialware 搞下,trialware會夠力d, 搵到要嘅data就要比$買先比recover

回覆 引用 TOP

搵DISKGENIUS呢個SOFTWARE, 正常仲見到隻碟叫你FORMAT應該仲有得救

回覆 引用 TOP

去塭人報價,報價又吾使錢

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]