求穿透力強 打機低ping嘅router

求穿透力強 打機低ping嘅router E-mail 此主題給朋友

個router會擺喺客廳隔我間房一道牆我部機會擺喺房所以想個ping冇咁高延遲低啲玩得舒服啲

熱賣及精選
買普通ROUTER就得,

打機延遲嘅野係你控制唔到.

你啲DATA出咗屋企, 嗰啲ROUTER快慢你控制唔到.

網絡遊戲設計時已經考慮咗互聯網嘅延遲, 所以你唔洗用ROUTER用得咁勁

引用:
原帖由 今天懷舊的水樽 於 2019-8-13 11:06 PM 發表

買普通ROUTER就得,

打機延遲嘅野係你控制唔到.

你啲DATA出咗屋企, 嗰啲ROUTER快慢你控制唔到.

網絡遊戲設計時已經考慮咗互聯網嘅延遲, 所以你唔洗用ROUTER用得咁勁 ...
所以...有啲咩好嘅介紹?

回覆 引用 TOP

https://m.price.com.hk/product.php?p=273680

86u 千元地上最強王者 

次一級就 $800 
66u_b1 效能接近 68u (old model)

一係 r7000 , 但 華碩保安好D

引用:
原帖由 hellohk2012 於 2019-8-13 11:20 PM 發表
https://m.price.com.hk/product.php?p=273680

86u 千元地上最強王者 

次一級就 $800 
66u_b1 效能接近 68u (old model)

一係 r7000 , 但 華碩保安好D
唔該曬!

回覆 引用 TOP

https://www.asus.com/hk/Networking/RT-AC86U/

睇佢介紹 串流好似的勁

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SuperDrM_LOL 於 2019-8-13 10:52 PM 發表

個router會擺喺客廳隔我間房一道牆我部機會擺喺房所以想個ping冇咁高延遲低啲玩得舒服啲
夠快可以手機玩串流
https://youtu.be/2XdRbtRIE3Y

回覆 引用 TOP

要快用有線

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2019-8-13 11:35 PM 發表

要快用有線
就係因為個router會擺喺客廳然後部機擺喺間房所以先至唔正有線咋嘛

引用:
原帖由 SuperDrM_LOL 於 13-8-2019 23:36 發表

就係因為個router會擺喺客廳然後部機擺喺間房所以先至唔正有線咋嘛
我同你1樣環境, 用明線, 無線冇保正

回覆 引用 TOP

檯機的話, 拉線先係最能解決問題

WIFI 留番比notebook 手機用算罷啦

入唔到牆咪拉明線--去街買一D扁既LAN線, 沿屋企牆腳線走都唔會好覺眼

拉好線所有野都一勞永逸

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖
WIFI 弱係干擾問題, 係香港地周圍比幾百个 WIFI 射住, 最好既解決方按係裝多幾個 WIFI AP 做到無死角.

關於低 Ping, 買個軟路由行 BBR, UDP , KCP 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 朱投炳 於 2019-8-14 09:06 AM 發表

檯機的話, 拉線先係最能解決問題

WIFI 留番比notebook 手機用算罷啦

入唔到牆咪拉明線--去街買一D扁既LAN線, 沿屋企牆腳線走都唔會好覺眼

拉好線所有野都一勞永逸 ...
但係拉長線會唔會影響到佢嘅速度?

引用:
原帖由 SuperDrM_LOL 於 2019-8-14 11:14 AM 發表

但係拉長線會唔會影響到佢嘅速度?
唔會

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SuperDrM_LOL 於 2019-8-13 10:52 PM 發表

你是用PC嗎?

23 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。