[系統問題] 求救!過期window 7 冇左startup 條 bar!

求救!過期window 7 冇左startup 條 bar! E-mail 此主題給朋友

黑哂屏!咩制都禁唔到
開始個晝面都冇埋,救高手幫幫我,唔想重灌
有重要資料係入面,可比錢

咩都入唔到,點算好

附件

7378D4B3-AA27-4690-8439-C3DD4395C653.jpeg(1.41 MB)

2019-8-1 04:55 AM

D7A4A17F-73C1-4ACC-B945-8E1A12FE98E7.jpeg(706.55 KB)

2019-8-1 05:01 AM

1E35CAB3-5051-47EB-BBD8-9ABB078E7216.jpeg(979.06 KB)

6A3AF494-F55F-4DE7-AA58-835278418752.jpeg(1.45 MB)

熱賣及精選
連個c drive 都冇埋

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cf6 於 2019-8-1 04:55 AM 發表

黑哂屏!咩制都禁唔到
開始個晝面都冇埋,救高手幫幫我,唔想重灌
有重要資料係入面,可比錢

咩都入唔到,點算好
哥仔,你用緊老翻喎,版規吾比討論

不如你執件新HDD/SSD再入番套正版Win10用新HDD/SDD重裝,之後吉番果舊hdd copy番d data去新HDD/SSD

正路樓主個HDD冇事,係用左老翻導致,所有data應該冇花冇吾見仍然很HDD度

樓主, 請留意本版不容許討論所有非正版軟件的問題。

閣下情況, 建議抬部機去搵人幫你抄番你需要既野出黎並順便幫襯買及裝番套正版Windows 罷。

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖

回覆 引用 TOP

又一不備份後果,永沒有人聽,以為電腦不會壞的

盛衰交替,物極必反,歷史沒有不倒臺之政權
引用:
原帖由 blackkh 於 2019-8-1 12:15 PM 發表

又一不備份後果,永沒有人聽,以為電腦不會壞的
應該HDD Data死唔晒,甩出去問朋友借Docking 借電腦來讀回自己有用的Data

引用:
原帖由 leungmanman 於 2019-8-1 02:30 PM 發表

應該HDD Data死唔晒,甩出去問朋友借Docking 借電腦來讀回自己有用的Data
有冇教學點可以整番入面d野出黎?

引用:
原帖由 PnPnL 於 2019-8-1 09:39 AM 發表

哥仔,你用緊老翻喎,版規吾比討論

不如你執件新HDD/SSD再入番套正版Win10用新HDD/SDD重裝,之後吉番果舊hdd copy番d data去新HDD/SSD

正路樓主個HDD冇事,係用左老翻導致,所有data應該冇花冇吾見仍然很HDD度 ...
我如果用另一隻hdd有win7,可唔可以用佢拎番入面d野?
同埋點樣可以copy到?

引用:
原帖由 cf6 於 2019-8-1 03:49 PM 發表

我如果用另一隻hdd有win7,可唔可以用佢拎番入面d野?
同埋點樣可以copy到?
hdd外置盒插隻hdd在第二部腦用usb連接就可抄出(大前題是hdd沒壞,桌面的資料應該抄不出)
或在第二部腦製作一隻救機usb,製作完插回電腦,好像裝windows一樣用usb啟動,如hdd沒壞就可利用usb pe抄出資料
http://hsuanthony.pixnet.net/blo ... %E6%8C%81~%E5%85%A8
日日都有叫救資料,但叫備份就永沒有人聽

盛衰交替,物極必反,歷史沒有不倒臺之政權

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cf6 於 2019-8-1 03:47 PM 發表

有冇教學點可以整番入面d野出黎?
使乜教學?搵部機能夠正常啟動嘅,插入去,當然唔係用嚟啟動啦,用嚟做第二HDD,咁就可以抄番啲嘢出嚟。

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」

回覆 引用 TOP

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。