• 瀏覽: 2,650
  • 回覆: 15
打算買條比Raid Box(Raid 5)用,得個USB-C port,原本跟機條線短,諗住買條長啲,諗住買V牌貴type C線掂啦,又話乜膠強韌度扯極唔斷,充電3A Max,比咗$8X買咗,原來跟機條線係11X MB,點知買咗一插得4X MB,又唔標明得USB2速度,中晒伏

🥜者清,爨者迷🗨( ̄Д ̄)y🚬每逢佳節倍確診
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
把手握緊,裡頭什麼也沒有;而鬆開手,你所擁有的是一切。
深表同情, 下次唔好買呢個品牌囉!

回覆 引用 TOP

電流速度同傳輸速度, 兩樣野來的.
有D重狗 條線USB係藍色但望入去得4條心...

回覆 引用 TOP

下次唔好買呢個品牌囉!

回覆 引用 TOP

條線插唔實,係會USB3.0 變2.0, 我試過。

回覆 引用 TOP

去深水埗福仁商場, 大把 samsung/ LG 原廠線賣, 十幾蚊一條, 好用過品牌線

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 productdesigner 於 2019-7-29 02:08 AM 發表

打算買條比Raid Box(Raid 5)用,得個USB-C port,原本跟機條線短,諗住買條長啲,諗住買V牌貴type C線掂啦,又話乜膠強韌度扯極唔斷,充電3A Max,比咗$8X買咗,原來跟機條線係11X MB,點知買咗一插得4X MB,又唔標明得USB2速度,中晒伏 ...
想唔想聽我講真話

引用:
原帖由 已中毒老土N粉 於 2019-7-30 02:32 AM 發表

想唔想聽我講真話
乜真話?

引用:
原帖由 productdesigner 於 29-7-2019 02:08 發表

打算買條比Raid Box(Raid 5)用,得個USB-C port,原本跟機條線短,諗住買條長啲,諗住買V牌貴type C線掂啦,又話乜膠強韌度扯極唔斷,充電3A Max,比咗$8X買咗,原來跟機條線係11X MB,點知買咗一插得4X MB,又唔標明得USB2速度,中晒伏 ...
你用太短果條試左先

可能係個box本身奶野

肯定條線,之後買咗另一牌子,專出貼牌產品嗰間,2M長,盒面寫住Super Speed 3.1,不過刀信唔過,見盒面有埋呢個Logo,信個Logo,買返屋企一插已經上返11X MB

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2019-7-30 10:41 AM 發表

你用太短果條試左先

可能係個box本身奶野

回覆 引用 TOP

##########################
####  謝絕伸手黨      ####
####  鄙視以第三方軟件   ####
####  扮作有料嘅綱絡騙棍  ####
##########################
引用:
原帖由 productdesigner 於 2019-7-30 03:43 AM 發表

乜真話?
我個人講嘢比較粗俗你唔好介意

你條戇鳩仔連usb數據線同充電線有兩種你都唔知

買錯嘢仲喺度嘈 真係七撚懵懵食甜筒

關乜事,連我啲咁英明神武刀奶嘢,普通凡夫俗子更不堪,出帖以公告天下
引用:
原帖由 已中毒老土N粉 於 2019-7-30 12:15 PM 發表

我個人講嘢比較粗俗你唔好介意

你條戇鳩仔連usb數據線同充電線有兩種你都唔知

買錯嘢仲喺度嘈 真係七撚懵懵食甜筒

引用:
原帖由 productdesigner 於 2019-7-30 12:49 PM 發表

關乜事,連我啲咁英明神武刀奶嘢,普通凡夫俗子更不堪,出帖以公告天下
xià chóng bù kě yǐ yǔ bīng

crazy like a fox🦊

引用:
原帖由 已中毒老土N粉 於 2019-7-30 12:58 PM 發表

xià chóng bù kě yǐ yǔ bīng

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]