• 瀏覽: 2,412
  • 回覆: 15
CP值應該買 ti 卡,
其他卡咁多年可以無視
750ti > 1050ti > 1660ti
Ti 真係可以見到時代巨輪轉變 ?
(1070ti 個d成三千蚊咁貴算了)
因為 Nvida 咁多年玩影像格式好純熟?
配合ASUS 86U 串流打機應該好勁 。

(用 Parsec 串流手機 / notebook
新的打機體驗,當手提遊戲機幾爽。)

回覆 引用 TOP

而家應該買2080super,還是2080ti ?

引用:
原帖由 Davin_abc_123 於 2019-7-28 10:45 AM 發表

而家應該買2080super,還是2080ti ?
高階野唔識
I5 7500十gtx1070 >
I3 9100f 十gtx1660ti
我覺得無錢咁組合還可以。

引用:
原帖由 hellohk2012 於 2019-7-28 11:16 AM 發表

高階野唔識
I5 7500十gtx1070 >
I3 9100f 十gtx1660ti
我覺得無錢咁組合還可以。
還可以,
我依家用緊I7 3770K 3.5四核八線程
顯卡RTX 2070 都覺得OK,系用緊1080PMON,
其實我就甘覺得
1 四核八線程2.8以上
2 8G 內存
3 GTX1066TI或者RTX2060 SUPER
通常使用同打機應該都夠!

我張760玩到今日仲玩緊,t唔ti有乜所謂丫

引用:
原帖由 甜心癡癡糖 於 2019-7-28 01:02 PM 發表

還可以,
我依家用緊I7 3770K 3.5四核八線程
顯卡RTX 2070 都覺得OK,系用緊1080PMON,
其實我就甘覺得
1 四核八線程2.8以上
2 8G 內存
3 GTX1066TI或者RTX2060 SUPER
通常使用同打機應該都夠! ...
我上年i3 8100貪平買左,
當係I5 7500安慰自己
8程當睇唔到。
最多1080p 全低效順暢玩 !

https://m.price.com.hk/product.p ... 4356779&tr_vt=1

請問 ASUS 24寸 1080p 1ms 75hz
$1099 係咪好低玩 ???

引用:
原帖由 louie186 於 2019-7-28 01:06 PM 發表

我張760玩到今日仲玩緊,t唔ti有乜所謂丫
https://youtu.be/5rnPShP3DuE

仲有60fps 哈哈

引用:
原帖由 hellohk2012 於 2019-7-28 03:16 PM 發表

https://youtu.be/5rnPShP3DuE
仲有60fps 哈哈
我有一部仲用緊玩 NFS / GTA

附件

IMAG2828.jpg(1.06 MB)

2019-7-29 09:32 PM

FM / F80 / D70 / D5100 / P300 / SB-50 DX / SB-800
Nikon 18-140 f/3.5-5.6G ED VR
Tamron 17-50mm F/2.8 (A16)
Tokina AT-X 28-85 f/3.5-4.5
引用:
原帖由 qqleo 於 2019-7-29 09:32 PM 發表

我有一部仲用緊玩 NFS / GTA
舊雙核 行 win 10 
用 Chrome 上到網?

引用:
原帖由 hellohk2012 於 2019-7-28 02:54 PM 發表

我上年i3 8100貪平買左,
當係I5 7500安慰自己
8程當睇唔到。
最多1080p 全低效順暢玩 !

https://m.price.com.hk/product.php?p=415640&gp=21&tr_so=m&tr_ref=cat_100024&tr_op=1099&tr_prh=1099&tr_pp=2&tr_pn=1&tr_ti=30&tr_ct=2&t ...
1080p仲要全低……
你不如買部ps4算啦
又平又靚畫面
玩得pc gaming 全low有乜意思

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hellohk2012 於 2019-7-30 08:54 AM 發表

舊雙核 行 win 10
用 Chrome 上到網?
點解會上唔到呢 ??

FM / F80 / D70 / D5100 / P300 / SB-50 DX / SB-800
Nikon 18-140 f/3.5-5.6G ED VR
Tamron 17-50mm F/2.8 (A16)
Tokina AT-X 28-85 f/3.5-4.5

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

路過

舊機上網用FIREFOX好D,最新版重有GPU運算功能行起上來會快D順D

引用:
原帖由 mac仔 於 2019-7-31 01:08 AM 發表

路過

舊機上網用FIREFOX好D,最新版重有GPU運算功能行起上來會快D順D
pentium 4  3.0ghz
可以裝 Win 10 64bit ?
Firefox 好似 user friendly ?
因為Chrome 好似
對舊cpu佔用率好高,
跟住發哂狂地慢

如果得,公司機有排都唔死
除非燒底板

引用:
原帖由 hellohk2012 於 2019-7-31 01:24 AM 發表

pentium 4  3.0ghz
可以裝 Win 10 64bit ?
Firefox 好似 user friendly ?
因為Chrome 好似
對舊cpu佔用率好高,
跟住發哂狂地慢

如果得,公司機有排都唔死
除非燒底板 ...
P4部份型號有64BIT指令就可裝64BIT版WIN10,但大前題係GPU(內顯及顯卡)要有WIN10 DRIVER,否則裝WIN10後CPU會做埋GPU的工作,部機就會更慢

FIREFOX方面本身FIREFOX 52.9.0esr 32BIT版係XP及VISTA最強的瀏覽器(52版及之前的版本64BIT功能無32BIT咁好),加上一向都比chrome用少d資源,個人覺得FIREFOX用起止來比較穩陣

chrome"快"的代價就係好"大食"用電腦的資源用得好勁

你可以試下用下FIREFOX,試下點先啦

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]