用AMD的cpu+N系的display卡可以嗎?

用AMD的cpu+N系的display卡可以嗎? E-mail 此主題給朋友

心思思想砌機,一直用開intel+n卡十幾年了,最近AMD粒R7 3700好似幾得下,性價比又高,同埋睇人最近砌機都系AMD build,但display打機來講應該都系比較好,如果用AMD的cpu+N系的display卡可以嗎?,好似話近呢一兩年兩者的兼容性已經克服?有師兄可提供意見嗎?

最好的例子就是,民主,自由的台灣居然容不下提倡''民主自由''的蘋果日報,而沒有普選,獨裁的中國香港却任由其繼續興風作浪
美國是甚麼?不就是世界上最大的騙子,攞住個"民主,自由"的神主牌去指控別人行騙而已.

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
最近見都有不少人砌R7+rx5700,計過比同級intel平成$3000,好似好吸引,只是一直用intel未能下定決心轉AMD

最好的例子就是,民主,自由的台灣居然容不下提倡''民主自由''的蘋果日報,而沒有普選,獨裁的中國香港却任由其繼續興風作浪
美國是甚麼?不就是世界上最大的騙子,攞住個"民主,自由"的神主牌去指控別人行騙而已.
我的1600 + GTX1060

個fd的2600 + GTX1070Ti

用緊完全唔覺有咩問題喎

回覆 引用 TOP

amd 3700x缺貨,等吓先。有D要硬食配x570底板。

回覆 引用 TOP

AMD U + N 卡
梗係得啦
不過,AMD U 唔急用,等下先啦,
等下佢出新平板 (B series)
等佢 update 下o的 bios

引用:
原帖由 VL1234 於 2019-7-22 12:40 AM 發表

AMD U + N 卡
梗係得啦
不過,AMD U 唔急用,等下先啦,
等下佢出新平板 (B series)
等佢 update 下o的 bios
睇d人測評r7 3700+張rx5700唔比intel差,不過價錢差左$3000,好吸引下

回覆 引用 TOP

其實想講樓主作為電硬版VIP級別Member呢啲問題不太應該拿上來發問。

引用:
原帖由 leungmanman 於 2019-7-22 01:05 AM 發表

其實想講樓主作為電硬版VIP級別Member呢啲問題不太應該拿上來發問。
我系香討的VIP,唔系特定一個版的vip級別member

想砌機唔識問下野都被人懷疑?

引用:
原帖由 kevinfox 於 2019-7-21 10:29 PM 發表

最近見都有不少人砌R7+rx5700,計過比同級intel平成$3000,好似好吸引,只是一直用intel未能下定決心轉AMD
3000蚊喎, 仲未俾到你決心, 老實個差額好吸引俾次機會A記

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2019-7-22 01:12 AM 發表

3000蚊喎, 仲未俾到你決心, 老實個差額好吸引俾次機會A記
就系差個決心,諗下就算衰左買個新的都搏得過,而且睇下facebook個個都砌仲心郁郁

引用:
原帖由 kevinfox 於 2019-7-22 01:08 AM 發表

我系香討的VIP,唔系特定一個版的vip級別member

想砌機唔識問下野都被人懷疑?
你都話自己有十多年玩電腦經驗,玩電腦電競遊戲一定係用錢買效能(怎麼性價比,不是一言半語去分辨)用2080ti點跑都赢2060一條街,倒轉講Intel用A卡都無問題㗎。

引用:
原帖由 kevinfox 於 2019-7-22 01:14 AM 發表

就系差個決心,諗下就算衰左買個新的都搏得過,而且睇下facebook個個都砌仲心郁郁
或者不急於一刻,等等才出Ryzen 3都未遲,好像有太多Bug未解決。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kevinfox 於 2019-7-22 01:14 AM 發表

去馬啦, 心動不如行動

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2019-7-22 01:18 AM 發表

去馬啦, 心動不如行動
剛剛肥花見有套3700x加Asus TUF x570連16g Ram玩一日蝕$700即放,,,,唉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leungmanman 於 2019-7-22 01:14 AM 發表

你都話自己有十多年玩電腦經驗,玩電腦電競遊戲一定係用錢買效能(怎麼性價比,不是一言半語去分辨)用2080ti點跑都赢2060一條街,倒轉講Intel用A卡都無問題㗎。 ...
好多人都話再等一下先,畢竟新u的bug同底板都未完善

26 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。