註冊 登入

死左底板求替代品推薦

死左底板求替代品推薦 E-mail 此主題給朋友

各位好, 小弟用左3年嘅msi b150m pro vd依家壽中正寢, 開機係貌似開到,但是只有cpu gpu 風扇有run, mon無畫面.....已排除係火牛,因為火牛係一個月前新買, 顯示卡同cpu壞嘅機率應該都好低,因為琴晚都短時間開到部腦, 但是今日boot成日又開唔到.....,我綜合網上所講, 都好肯定係底板, 或者有人覺得我未搞清楚,但是我都好想問下各位, 我要找一塊b150m pro vd嘅代替品可以選擇邊塊?因為我其他parts都無事, 又唔係好追求高效能,想係換底板方面續命部腦     依家用i7 6700加asus strix gtx 970                      atx箱

回覆 引用 TOP

熱賣及精選

回覆 引用 TOP

去深水埗3c 仲有大把全新的B250底板販賣中。

回覆 引用 TOP

ATX箱就買呢塊神野啦平到笑我都用緊
唔駛兩舊水全新板全固態RAM slot x4,掘礦泡沫既尾水

GIGABYTE 技嘉 GA-B250-FinTech B250,DDR-4,LGA1151,12 x PCIe 2.0 x1 Slots,U3S3 MINING ATX M/B        HK$ 160

引用:
原帖由 unknownkw 於 2019-6-24 06:00 PM 發表

唔駛兩舊水全新板全固態RAM slot x4,掘礦泡沫既尾水

GIGABYTE 技嘉 GA-B250-FinTech B250,DDR-4,LGA1151,12 x PCIe 2.0 x1 Slots,U3S3 MINING ATX M/B        HK$ 160 ...
真的平,希望樓主塊b150m 不是用M-Atx機箱。

引用:
原帖由 leungmanman 於 2019-6-24 06:16 PM 發表

真的平,希望樓主塊b150m 不是用M-Atx機箱。
用嘅係gtr 3001, 應該食到果塊野

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 unknownkw 於 2019-6-24 06:00 PM 發表

GIGABYTE 技嘉 GA-B250-FinTech B250,DDR-4,LGA1151,12 x PCIe 2.0 x1 Slots,U3S3 MINING ATX M/B        HK$ 160 ...
請問邊度可以咁平 聽落咁似成本價黎

引用:
原帖由 blueape 於 2019-6-24 08:37 PM 發表

請問邊度可以咁平 聽落咁似成本價黎
旺電珍記
http://www.jumbo-computer.com/pricelist.aspx?id=1

估計係電子貨幣礦難導致積壞貨所以蝕住賣,前幾個月$99既B150都有(都係full ATX板)但賣曬
唔開mining mode當普通主機板用完全係冇問題的

引用:
原帖由 unknownkw 於 2019-6-24 09:07 PM 發表

旺電珍記
http://www.jumbo-computer.com/pricelist.aspx?id=1

估計係電子貨幣礦難導致積壞貨所以蝕住賣,前幾個月$99既B150都有(都係full ATX板)但賣曬
唔開mining mode當普通主機板用完全係冇問題的 ...
請問你塊b250幾時入手, 部野需急救希望聽日去買到/  \

回覆 引用 TOP

今年四月
價錢冇變,果陣都係$160

建議去買之前事先打去問下有冇貨

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。