註冊 登入

買桌上電腦買廠機定砌機好?

買桌上電腦買廠機定砌機好? E-mail 此主題給朋友

1.買桌上電腦買廠機定去深水埗砌機好?
2.邊個耐用d?

3.我部華碩牌由2011,12年買,買了三千幾,依家都仲用到,但係維修左四五次,內裏嘅容量已經不夠用。我係想要正版嘅Windows,我唔知道砌機有冇得正版呢?

我預算係三千幾買新電腦。

謝謝回覆。

熱賣及精選
引用:
原帖由 mloves 於 2019-6-22 12:00 PM 發表

2.邊個耐用d?

3.我部華碩牌由2011,12年買,依家都仲用到,但係維修左四五次,內裏嘅容量已經不夠用。我係想要正版嘅Windows,我唔知道砌機有冇得正版呢?

謝謝回覆。 ...
個正版windows,大約1000元左右,如在店代砌可以叫他們裝埋
至於耐不耐用,電子東西真是沒有人敢包,如不太懂,祇是文書機就買廠機

盛衰交替,物極必反,歷史沒有不倒臺之政權
引用:
原帖由 blackkh 於 2019-6-22 12:04 PM 發表

個正版windows,大約1000元左右,如在店代砌可以叫他們裝埋
原來甘貴㗎⋯⋯咁俾你買廠機定係點啊?

引用:
原帖由 mloves 於 2019-6-22 12:05 PM 發表

原來甘貴㗎⋯⋯咁俾你買廠機定係點啊?
看用途,文書及祇是看片就廠機

4千多有最新9代u 及128 ssd+1tb hdd 8gb ram&正版windows
https://www.dell.com/zh-hk/shop/ ... sktop/ins3470-d2502

回覆 引用 TOP

廠機係平
但多數用垃圾零部件

想耐用一定要自己選靚料砌

廠機零件唔垃圾, 可以比你幾舊水+到4年保, 用料肯定唔弱, 上門整1次都蝕比你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 blackkh 於 2019-6-22 12:07 PM 發表

看用途,文書及祇是看片就廠機
我主要上下網,看片聽歌,打下字,同你講的類同

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2019-6-22 12:44 PM 發表

廠機係平
但多數用垃圾零部件

想耐用一定要自己選靚料砌
唔識自己選靚料又點?

引用:
原帖由 mloves 於 2019-6-22 01:23 PM 發表

唔識自己選靚料又點?
扣埋Win10價錢,剩番兩千,米又係一般料,執件廠機快靚正包埋Win10,有埋保養,加多三幾舊仲可以加多兩年保養添

不過兩千幾budget都會有熟行情網友出到price list嘅

引用:
原帖由 mloves 於 2019-6-22 12:00 PM 發表

2.邊個耐用d?

3.我部華碩牌由2011,12年買,買了三千幾,依家都仲用到,但係維修左四五次,內裏嘅容量已經不夠用。我係想要正版嘅Windows,我唔知道砌機有冇得正版呢?

謝謝回覆。 ...
砌机效能好 厂机价格平

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mloves 於 2019-6-22 01:21 PM 發表

我主要上下網,看片聽歌,打下字,同你講的類同
http://go.discuss.com.hk/?id=589 ... ckpath&bv=2.5.1

All in one, 唔好煩,買翻來,即刻用得,3千蚊野,唔好咁傷腦筋,花時間

引用:
原帖由 mloves 於 22-6-2019 12:00 PM 發表

2.邊個耐用d?

謝謝回覆。 ...
我以前係去黃金砌機,後來都係買廠機算,砌機我又要自己搬,廠機有人放貨,車程途中散左,廠會幫我攪惦,但砌機嘅又要拎錢整食自己,廠機好多有上門保養,比多兩三佰仲可以續保多幾年、而且我唔係用黎打機,差一仟幾佰唔攪咁多野啦

引用:
原帖由 PnPnL 於 22-6-2019 01:38 PM 發表

扣埋Win10價錢,剩番兩千,米又係一般料,執件廠機快靚正包埋Win10,有埋保養,加多三幾舊仲可以加多兩年保養添

不過兩千幾budget都會有熟行情網友出到price list嘅 ...
仲有兩仟蚊機砌?

40 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。