• 瀏覽: 1,995
  • 回覆: 15
Windows按關機螢幕很快便關了, 之後主機成分鐘才關到

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
試多次會快返啲!

回覆 引用 TOP

我都有呢個問題。

[一] 嚴禁宣傳,連結其他論壇/討論區或商業網頁

所有相同性質之綜合論壇或討論區均嚴禁宣傳。
不論在頭像,簽名檔,文章或短消息中,用任何形式的傳播來指示其他途徑;以顯示途徑指示/暗示會員可獲得其他途徑接觸別的論壇;蓄意張貼被過濾網頁,或未經網主同意的廣告或牟利網頁都屬犯規。

犯上述之版規者可被即時禁訪而不作任何通知。
本論壇管理員有權拒絕或制止任何網站連結,如被警告後再犯,等同廣告/宣傳論壇處理。

回覆 引用 TOP

係呀, 下次會快返.

唔好等咁耐, 先些試下睇下.....

回覆 引用 TOP

有可能上1809後重有好多patches要分段或要更新某些patches先可再更新,所以頭個次佢會自動下載同開關機就更新咁就會覺得慢左,到update到咁上下佢就會正常,當然Win10既OS週時又會再次升版或加patches咁到時又會慢些或遇上新既少問問既。

回覆 引用 TOP

升1903啦

回覆 引用 TOP

請問各位那兒可睇到1809 或1903 版本
謝謝!

引用:
原帖由 goodhorse 於 2019-5-24 01:42 PM 發表

請問各位那兒可睇到1809 或1903 版本
謝謝!
Msinfo32

引用:
原帖由 krzys995x8 於 2019-5-25 04:31 AM 發表

Msinfo32
版本        10.0.17763 組建 17763

是否以上那個(17763)是我的版本?
Thanks!

引用:
原帖由 goodhorse 於 2019-5-25 11:36 PM 發表

是否以上那個(17763)是我的版本?
Thanks!
你再睇清楚D, 仲有個4位數架

引用:
原帖由 krzys995x8 於 2019-5-26 09:59 PM 發表

你再睇清楚D, 仲有個4位數架
OS 名稱        Microsoft Windows 10 家用版
其他作業系統描述         無法使用
OS 廠商        Microsoft Corporation
系統名稱        DESKTOP-TB1KC9I
系統製造廠商        ASUS
系統型號        All Series
系統類型        x64 PC
系統 SKU        All

請教是那4位數? Thanks!

引用:
原帖由 goodhorse 於 2019-5-26 10:37 PM 發表

OS 名稱        Microsoft Windows 10 家用版
其他作業系統描述         無法使用
OS 廠商        Microsoft Corporation
系統名稱        DESKTOP-TB1KC9I
系統製造廠商        ASUS
系統型號        All Se ...
唔好意思,係我記錯。
你睇下呢度對照, rings 個section
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Windows_10_version_history

回覆 引用 TOP

我揾到啦,是1809,唔該各位師兄

回覆 引用 TOP

兩日前升版後發覺開機慢好多,我係用開SSD添,之前好快架!希望再經下一次升版有改善喇!

回覆 引用 TOP

亞茂整餅。
以前開機,“chuit” 一聲就開到,越整越慢。

.
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]