註冊 登入

求救 開唔到機

求救 開唔到機 E-mail 此主題給朋友

買左新機 係鋪頭都開到 我諗住用番用左差唔多2年既火牛 但係今日我插完d線之後 就即開即關 未知係咪唔夠力
火牛:cooler master v650 gold

精選樓盤
我係舊機搬左一個ssd同一個hdd入新機 sata同電源一定有插

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 滋陰奔放的婆仔 於 2019-5-22 12:02 AM 發表

買左新機 係鋪頭都開到 我諗住用番用左差唔多2年既火牛 但係今日我插完d線之後 就即開即關 未知係咪唔夠力
火牛:cooler master v650 gold96979359697936
你粒CPU太新, 但你塊底板嘅BIOS太舊, 你要拎底板去代理(或問下舖頭幫忙)UPGRADE 底板BIOS.

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

收到 點都要去多轉鋪頭😪

引用:
原帖由 滋陰奔放的婆仔 於 2019-5-22 12:14 AM 發表

收到 點都要去多轉鋪頭😪
去之前先打個電話睇下肯唔肯幫你UPGRADE先, 唔肯再打畀代理問

回覆 引用 TOP

"買左新機 係鋪頭都開到"

係舖頭點開到法?

回覆 引用 TOP

入到window桌面

引用:
原帖由 滋陰奔放的婆仔 於 2019-5-22 12:27 AM 發表

入到window桌面
BOOT到機的話, 就唔關BIOS事喎

回覆 引用 TOP

火牛唔夠力?

引用:
原帖由 滋陰奔放的婆仔 於 2019-5-22 12:29 AM 發表

火牛唔夠力?
唔會火力唔夠囉,

PWR, RESET 製啲線, MAKE SURE 無插

RECHECK 曬啲線有無插錯, 記住睇MANUAL插

回覆 引用 TOP

師兄你講下有咩線要插 列出來睇下小弟有冇插錯 一陣上多幾幅圖 如果師兄有需要

引用:
原帖由 滋陰奔放的婆仔 於 2019-5-22 12:34 AM 發表

師兄你講下有咩線要插 列出來睇下小弟有冇插錯 一陣上多幾幅圖 如果師兄有需要
啲RAM插穩未?

回覆 引用 TOP

近底板角嘅System panel connector (10-1 pin F_PANEL) 有無插好

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

28 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。