註冊 登入

電腦未update完就關左機,點算?

電腦未update完就關左機,點算? E-mail 此主題給朋友

而家開唔到機, 救命呀

熱賣及精選
https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

整隻WINDOWS 裝機USB, 用USB BOOT起後, 按REPAIR

你本身是Update Windows幾?正路關芒去瞓覺來更新,現在試下入安全模式攞回重要Data後,索性重裝一次Windows吧!

引用:
原帖由 冰兒@hot 於 2019-5-4 02:09 PM 發表

而家開唔到機, 救命呀
試下入唔入到 safe mode。入得到的話,入完行順了便重啟,啟多兩次可能入得返。如果真係唔得,重裝罷。

引用:
原帖由 齋煎 於 2019-5-4 02:54 PM 發表

試下入唔入到 safe mode。入得到的話,入完行順了便重啟,啟多兩次可能入得返。如果真係唔得,重裝罷。
請問notebook 點樣入save mode??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 今天懷舊的水樽 於 2019-5-4 02:17 PM 發表

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10

整隻WINDOWS 裝機USB, 用USB BOOT起後, 按REPAIR
佢update成十二小時都仲未完成, 跟notebook無電就關左機...

引用:
原帖由 leungmanman 於 2019-5-4 02:20 PM 發表

你本身是Update Windows幾?正路關芒去瞓覺來更新,現在試下入安全模式攞回重要Data後,索性重裝一次Windows吧!
notebook點樣入save mode? 佢update成十二個鐘都未完成, 跟住無電就攪成咁

引用:
原帖由 冰兒@hot 於 2019-5-4 05:42 PM 發表

notebook點樣入save mode? 佢update成十二個鐘都未完成, 跟住無電就攪成咁
要睇你部電腦的使用手冊。

引用:
原帖由 齋煎 於 2019-5-4 05:52 PM 發表

要睇你部電腦的使用手冊。
都唔知放左係邊...

pat掉重練

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冰兒@hot 於 2019-5-4 05:55 PM 發表

都唔知放左係邊...
想網友幫你摷?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冰兒@hot 於 2019-5-4 05:39 PM 發表

佢update成十二小時都仲未完成, 跟notebook無電就關左機...
  • 你知十二小時?  即係睇睇住知佢無電, 你都唔幫佢.

• 去左12帖, 都唔識DO講MODEL, 真係有網友有心幫你找架, 雖然唔係我.

我只會送叉燒飯.

樓主連基本資料都講唔到, 廠機可以 call service, 但軟體支援應該要自費, 預幾百至一千啦

回覆 引用 TOP

算吧!你們認真對待係會輸的。

抱歉...唔記得講尋日攞左去整...重新format過...多謝各位巴打幫忙

29 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。