• 瀏覽: 3,433
  • 回覆: 38
本人對鍵盤無咩研究 前幾年隨手用百幾蚊買左個iron steel 百幾蚊唔錯
但最近感覺佢大限將至 想買新鍵盤備用 落黃金居然無一只鍵盤岩我
本人預算一~二百蚊 只要是非薄膜(唔中意按鍵軟的)104?全按鍵同按鍵上面有速成碼就得
(如有燈 燈唔太光及字母會亮更好 方便近黃昏時段 唔夠光的時候打字)
可能是我盲了 我只搵到一只$199的 但按上去係軟的 唔中意
請問各位是自己買貼紙貼上按鍵 定換鍵模
又可能有其他推薦?定香港有其他場會比較合適去行 比如荃豐?
我逼於無奈之下 打算淘米徒小鋼炮 之後自己貼速成碼 但比較驚中伏 從味網購過
求幫助呀...

熱賣及精選
引用:
原帖由 月神夜一 於 2019-5-2 04:48 PM 發表

本人對鍵盤無咩研究 前幾年隨手用百幾蚊買左個iron steel 百幾蚊唔錯
但最近感覺佢大限將至 想買新鍵盤備用 落黃金居然無一只鍵盤岩我
本人預算一~二百蚊 只要是非薄膜(唔中意按鍵軟的)104?全按鍵同按鍵上面有速成碼就得
(如有燈 燈唔太光及字母會亮更好 方便近黃昏時段 唔夠光的時候打字)
可能是我盲了 我只搵到一只$199的 但按上去係軟的 唔中意
請問各位是自己買貼紙貼上按鍵 ...
上星期行過新高登,見有間主力買cooling fan有d平價game kb放門口賣,好似吾洗一舊,佢仲有另一款百幾兩百,放很廚窗,行開果頭上去望下咯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 月神夜一 於 2019-5-2 16:48 發表

請問各位是自己買貼紙貼上按鍵 ...
上網訂lenovo keyboard

[/img]
https://www.microsoft.com/accessories/zh-hk/products/keyboards/wired-keyboard-600/anb-00025

Wired Keyboard 600《標準鍵盤 600》

零件編號: ANB-00025

MSRP

HK$109

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

HP GK320 Mechanical Gaming Keyboard

HK$339
有RGB

https://www.price.com.hk/product.php?p=345089&gp=21

引用:
原帖由 今天懷舊的水樽 於 2019-5-2 10:02 PM 發表

HP GK320 Mechanical Gaming Keyboard

HK$339
有RGB

https://www.price.com.hk/product.php?p=345089&gp=21
咁貴, 係咪包埋Syntax, spelling checking架!

無速成碼真係會唔識打字
上面手足比我的推薦 我一個一個搜過都唔見有
真係要自己買貼紙貼?貼哂 手田水口廿 個d?
買個鍵盤玩戰鎚 lol 爐石姐 又唔打論文 又唔打槍game 上三百我真心認為唔值
好心淡 e家無人願意為香港台灣打速成倉頡考慮下嫁咩?
全部得英文字 以為得外國人同中國人打英文同拼音?
可能真係要買返舊款/鋼炮 希望仲可以搵到有貨

引用:
原帖由 111x111=12321 於 2019-5-2 11:22 PM 發表

咁貴, 係咪包埋Syntax, spelling checking架!
有閃燈嘅KEYBAORD, 三百幾一啲都唔貴但唔包Syntax, spelling checking

引用:
原帖由 月神夜一 於 2019-5-3 12:07 AM 發表

無速成碼真係會唔識打字
買個鍵盤玩戰鎚 lol 爐石姐 又唔打論文 又唔打槍game 上三百我真心認為唔值
可能真係要買返舊款/鋼炮 希望仲可以搵到有貨 ...
打字通常唔會睇KEYBOARD喎

打得多咪識打囉. 要睇KEYBOARD先識打字咪要練多啲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 今天懷舊的水樽 於 2019-5-3 12:10 AM 發表

有閃燈嘅KEYBAORD, 三百幾一啲都唔貴但唔包Syntax, spelling checking
我一直用開cheap雞包括$35起都有cap/num/scroll, 三盞按閃led燈s架!!!!!

引用:
原帖由 111x111=12321 於 2019-5-3 12:20 AM 發表

我一直用開cheap雞包括$35起都有cap/num/scroll, 三盞按閃led燈s架!!!!!
咩仲有$35Keyboard 賣咩?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 月神夜一 於 2019-5-3 12:07 AM 發表

無速成碼真係會唔識打字
可能真係要買返舊款/鋼炮 希望仲可以搵到有貨 ...
呀師兄, 你想要既cheap雞ketboard有好多choice
1.)micosoft 600
2.)logitech k120
3.)hp gaming keyboard and mouse km100

呢幾款都係有速成碼, 價錢約$100, 當中最抵玩係HP KM100, 我買最平80蚊一套, 個feel一d都唔gaming, 文書keyboard feel, logi k120就手感再軟d冇KM100咁彈

回覆 引用 TOP

升級到另一層次-機械鍵盤

提示:支持鍵盤翻頁左 右