求list - 4000左右的文書機

引用:
原帖由 Lag爆妹 於 2019-4-30 04:52 PM 發表

其實點解腦場果d(人)要水人地用500w psu
砌機火牛出現串燒情況, 保養不一定包, 所以不能用太差的火牛。我自己砌機不一定用500W火牛, 有時用450W火牛($4xx)

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
點解砌機?
Windows 可以用開心板,或者非OEM(換機不用再買)
日後可以升級(可預加RAM裝顯卡升為打機組合,廠機要連箱牛換)
保養過壞機容易自行修理
可自選用料較佳較耐用之零件

GIGABYTE 技嘉 GA-H310N H310,DDR-4,LGA 1151,USB3.1 Gen1,SATA3 6Gb/s,Mini-ITX M/B        HK$ 670               
Intel 2 Cores 4 Threads Pentium Gold G5400 Coffee Lake (3.7GHz,4M Cache,LGA 1151) CPU BOX 盒裝        HK$ 560               
ADATA 256GB XPG SX6000 Lite M.2 2280 ASX6000LNP-256GT-C 3D TLC PCIe Gen3 x4 NVMe 1.3 SSD        HK$ 340               
SilverStone 珍寶系列SST-SG05BB-Lite USB3.0 (黑色 ) ITX Case        HK$ 319               
FSP 全漢FSP450-60GHS 450W 80Plus Bronze Micro ATX 火牛電源(SFX-450)        HK$ 469               
Microsoft WINDOWS 10 Home 32-bit/64-bit Full Version Box USB        HK$ 1030               
ADATA Premier DDR4 2666MHz 8GB (1x8GB) Ram AD4U266638G19-R        HK$ 310               
總數:        HK$ 3698

回覆 引用 TOP

仲有廠機好多是8pin ATX供電,火牛根本無法升級。

引用:
原帖由 Lag爆妹 於 30-4-2019 16:52 發表

其實點解腦場果d(人)要水人地用500w psu
唔係水人用, 只係廠商唔想整咁多款去唔晒貨, 驚好似鞋咁, 太大太細都死貨

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leungmanman 於 30-4-2019 17:29 發表

仲有廠機好多是8pin ATX供電,火牛根本無法升級。
文書機唔會升牛啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 PnPnL 於 30-4-2019 16:20 發表

冇計,廠機做到個數量,preloaded WinOS應該會平一大截
廠機config相同只係ram同u分別, 1個image通晒全系列, 慳唔少時間人工

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 PnPnL 於 2019-4-30 16:59 發表

買廠機五舊都慳番,你d淘佬野留番你自用吧!

ps: 很HK買就算OEM版WinOS,五舊都吾得啦!
可以激活一世用, 你理得我點囉貨!

[/img]
引用:
原帖由 Lag爆妹 於 2019-4-30 07:14 PM 發表

可以激活一世用, 你理得我點囉貨!
咁很叻...夠pop就很度接生意咯!

引用:
原帖由 PnPnL 於 2019-4-30 08:04 PM 發表

咁很叻...夠pop就很度接生意咯!
你老友够胆死成日話人(Antec打手)自己就推銷埋啲後門貨,啲咩嘢邏輯!?

係用家角度諗最緊要用到 。保養嘅嘢好少諗通常保養期内好少出事。 軟件嘅更加唔使講啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leungmanman 於 2019-4-30 08:08 PM 發表

你老友够胆死成日話人(Antec打手)自己就推銷埋啲後門貨,啲咩嘢邏輯!?
咁...又要玩估估下估病癥啦...
估下可能係患左間歇性思覺失調卦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leungmanman 於 2019-4-30 20:08 發表

好記唔記記咦D野....

[/img]

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

去條女屋企砌好過返自己度砌

回覆 引用 TOP

45 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。