註冊 登入

藍牙手指 冇driver

藍牙手指 冇driver E-mail 此主題給朋友

買咗隻藍牙手指 說明書叫我download呢個軟件BlueSoleil. 我見藍牙手指公司網站已經冇咗, 咁我唯有去BlueSoleil網站download呢個軟件. 原來要成二十蚊美金. 真係痴線仲貴過隻手指. 我不如買過第二隻手指有埋windows 7 driver仲好啦. 點會咁㗎而家啲公司, 買藍牙手指唔包driver??!!
我隻藍牙手指我都唔記得乜嘢牌子因為個盒已經掉咗. 淨係記得個包裝好多日文字扮到好似日本公司日本貨.
有冇師兄可以指點嚇有啲免費driver可以用?

附件

1b.JPG(11.68 KB)

2019-4-19 11:17 AM

bt1

1a.JPG(12.41 KB)

2019-4-19 11:17 AM

bt2

精選樓盤
引用:
原帖由 smashrc 於 2019-4-19 11:17 AM 發表

買咗隻藍牙手指 說明書叫我download呢個軟件BlueSoleil. 我見藍牙手指公司網站已經冇咗, 咁我唯有去BlueSoleil網站download呢個軟件. 原來要成二十蚊美金. 真係痴線仲貴過隻手指. 我不如買過第二隻手指有埋windows 7 driver仲好啦. 點會咁㗎而家啲公司, 買藍牙手指唔包driver??!!
我隻藍牙手指我都唔記得乜嘢牌子因為個盒已經掉咗. 淨係記得 ...
睇外觀, 似是用CSR8510 A10 這晶片......有USB的VID和PID才可以肯定。
試試找CSR (Cambridge Silicon Radio)的Driver, 看看能否使用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 smashrc 於 2019-4-19 11:17 發表

我隻藍牙手指我都唔記得乜嘢牌子因為個盒已經掉咗. 淨係記得 ...
報海關

CPU:  AMD Athlon X4 860K
M B:  ASROCK FM2A78M-ITX+
GPU:  Yeston R7 240 2G
PSU:  GTR 500W
RAM:  Tigo 8G DDR3 1333 *2
HDD:  SEGATE 500GB

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 smashrc 於 2019-4-19 11:17 發表

bt4.0 3 4年前產物

CPU:  AMD Athlon X4 860K
M B:  ASROCK FM2A78M-ITX+
GPU:  Yeston R7 240 2G
PSU:  GTR 500W
RAM:  Tigo 8G DDR3 1333 *2
HDD:  SEGATE 500GB

回覆 引用 TOP

路過

試下以下DRIVER得唔得 (更新發現新版本):
https://drivers.softpedia.com/ge ... -Driver-54277.shtml

回覆 引用 TOP

樓主, 你試下用「drivereasy」幫你找driver啦。 是免費軟件。 update完drivers就刪除drivereasy

回覆 引用 TOP

搵到喇 多謝師兄幫手

我而家就睇下可唔可以搵到佢個driver

cambridge silicon radio

bth.inf:Cambridge.NTamd64...1:BthUsb:6.1.7601.17889:usb\vid_0a12&pid_0001

drivereasy 唔攪住最好用返佢原裝driver就最好, 多謝提點

回覆 引用 TOP

我呢隻手指上個星期先買, 原來已經出咗三四年, 真係歷史悠久.

多口一問如果我再買多隻手指, 最新款應該買邊隻?

我上面更新了比較新的DRIVER版本超連結

引用:
原帖由 smashrc 於 2019-4-19 12:13 PM 發表

我呢隻手指上個星期先買, 原來已經出咗三四年, 真係歷史悠久.

大部分新款也不出USB介面, 通常是行M.2 (PCI-E)介面, 如Realtek和Intel晶片那些

引用:
原帖由 sswroom 於 2019-4-19 12:24 PM 發表

大部分新款也不出USB介面, 通常是行M.2 (PCI-E)介面, 如Realtek和Intel晶片那些
係咪即係有塊卡插喺主機板嗰度條天線就喺機身尾端到出

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mac仔 於 2019-4-19 12:19 PM 發表

我上面更新了比0較新的DRIVER版本超連結
唔該師兄我遲啲試下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 smashrc 於 2019/4/19 12:13 發表

ORICO果個好可靠

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 smashrc 於 2019-4-19 11:17 AM 發表

剛剛去咗黃金買藍牙手指, 上網見到話呢個牌子唔錯就買呢個牌子Avantree, 裝咗driver即刻用得. 用咗大約一個鐘都冇問題.

之前我買嗰隻原來個牌子叫做 IZU Product ,網站係 https://izu-pro.com/    上佢網站睇下 九唔搭八嘅賭博網站

附件

izu.JPG(47.95 KB)

2019-4-19 03:58 PM

izu1.JPG(117.14 KB)

2019-4-19 03:58 PM

回覆 引用 TOP

喂喂喂喂買藍牙手指紹你去網站玩賭博遊戲呀

附件

izu2.JPG(136.65 KB)

2019-4-19 04:02 PM

回覆 引用 TOP

17 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。