註冊 登入

TOSHIBA Enterprise 8TB MG05ACA800E保養一問

TOSHIBA Enterprise 8TB MG05ACA800E保養一問 E-mail 此主題給朋友

喺price.com睇到呢隻hard disk, 如果轉Xander保用貴幾十蚊

有冇ching知道Xander保有咩分別? 轉唔轉好?

精選樓盤
引用:
原帖由 ecwce 於 2019-4-18 01:21 發表

喺price.com睇到呢隻hard disk, 如果轉Xander保用貴幾十蚊

有冇ching知道Xander保有咩分別? 轉唔轉好?
我唔會用Xander

CPU:  AMD Athlon X4 860K
M B:  ASROCK FM2A78M-ITX+
GPU:  Yeston R7 240 2G
PSU:  GTR 500W
RAM:  Tigo 8G DDR3 1333 *2
HDD:  SEGATE 500GB
引用:
原帖由 Lag爆妹 於 2019-4-18 01:27 發表

我唔會用Xander
為什麼?
咁佢原本係邊間做保用?

引用:
原帖由 ecwce 於 2019-4-18 01:31 AM 發表

為什麼?
咁佢原本係邊間做保用?
仲有另一代理(廣源行)柴灣區,(Xander建達)長沙灣區,睇你那裡方便(真的有壞要換)

我就寧要Xander 都唔要廣源行

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖
差唔多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ecwce 於 2019-4-18 01:31 發表

為什麼?
咁佢原本係邊間做保用?
港元行次次都即日一換一,别一間放低一日,囉hdd又一日

CPU:  AMD Athlon X4 860K
M B:  ASROCK FM2A78M-ITX+
GPU:  Yeston R7 240 2G
PSU:  GTR 500W
RAM:  Tigo 8G DDR3 1333 *2
HDD:  SEGATE 500GB
引用:
原帖由 leungmanman 於 2019-4-18 06:36 發表

仲有另一代理(廣源行)柴灣區,(Xander建達)長沙灣區,睇你那裡方便(真的有壞要換)
唔該晒ching

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Lag爆妹 於 2019-4-18 11:20 發表

港元行次次都即日一換一,别一間放低一日,囉hdd又一日
要走兩轉咁煩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 朱投炳 於 2019-4-18 07:57 發表

我就寧要Xander 都唔要廣源行
原因係...
廣源行有伏?

引用:
原帖由 ecwce 於 2019-4-18 01:01 PM 發表

原因係...
廣源行有伏?
吾壞米吾洗上代理咯

引用:
原帖由 PnPnL 於 2019-4-18 14:13 發表

吾壞米吾洗上代理咯
你啱!

不過想知道邊間代理比較好啫

我和朱師兄意見一致,買Xander好啲,包括他代理的Samsung SSD和M.2

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ecwce 於 2019-4-18 03:34 PM 發表

你啱!

不過想知道邊間代理比較好啫
去到呢啲級數HDD三幾年内好小壞,除非他工作途中去大幅搬動機箱,,,。

引用:
原帖由 leungmanman 於 2019-4-18 15:47 發表

去到呢啲級數HDD三幾年内好小壞,除非他工作途中去大幅搬動機箱,,,。
希望啦!

試過WD同Seagate都有"C6 Uncorrectable Sector Count", 所以先轉用enterprise級嘅, 怕鬼咗...

17 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。