• 瀏覽: 5,172
  • 回覆: 45
我仲係core2duo

熱賣及精選
引用:
原帖由 9個大魚蛋 於 2019-4-16 08:01 PM 發表

我仲係core2duo
政府派$4000買 i5 8400?

直到最近我都仲用緊wolfdale celeron (LGA775 2核),前排修番部舊機而家係i3 2120(2核4線)

識得整機電腦基本上係唔駛俾錢買

i5 4690,仲有心有力

引用:
原帖由 unknownkw 於 2019-4-16 10:16 PM 發表

直到最近我都仲用緊wolfdale celeron (LGA775 2核),前排修番部舊機而家係i3 2120(2核4線)

識得整機電腦基本上係唔駛俾錢買
快d 執番張RX570 8gb ram(宜家咁平)睇4k 片 LOL

路過

我部後備老爺P4,以及一部慢過部P4機的雙核NETBOOK,兩部野,做文書野,重好夠用

仲用緊 1230v2, 夠用有突。唯一而間唔中 hang 機,懷疑張 display card 就死。。

Socket 775 still very good

引用:
原帖由 lamandlam 於 2019-4-17 08:59 AM 發表

Socket 775 still very good
加張 1050 打簡單Game 可以呀!

引用:
原帖由 mac仔 於 2019-4-17 01:04 AM 發表

路過

我部後備老爺P4,以及一部慢過部P4機的雙核NETBOOK,兩部野,做文書野,重好夠用
P4 + XP 慢到hi hi 😂
做file server就ok

引用:
原帖由 sailorbb 於 2019-4-17 09:02 發表

P4 + XP 慢到hi hi 😂
做file server就ok
配置?

用緊粒四核仲有心有力喎

- 市場專收叻仔叻女
- 魔術師有魔術倉, 市升就自動有好倉, 市跌就自動有淡倉, 錯方向冇有怕, 魔術倉會自動幫佢補潤補血, 永遠冇得輸
- 中方向係樓主功力高, 錯方向只因大戶mon post, 非戰之罪
打機就話要快
吾打機 4 核乜都夠啦

反而 4G RAM 未必夠

4790k打機已經用到樽頸位

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]