註冊 登入

仲用緊4核CPU嘅你 呢排用成點?

仲用緊4核CPU嘅你 呢排用成點? E-mail 此主題給朋友

精選樓盤
正常

回覆 引用 TOP

仲用緊兩核

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖
放在公司做文件

Bang

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 朱投炳 於 2019-4-16 09:16 發表

仲用緊兩核
配置?

回覆 引用 TOP

單核都夠啦!要咁多黎做乜

四核上網都唔掂啦, 冇$冇計

引用:
原帖由 lastseduction 於 2019-4-16 11:28 發表

單核都夠啦!要咁多黎做乜

回覆 引用 TOP

非常順暢,有乜問題?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tiger131 於 2019-4-16 02:10 PM 發表

四核上網都唔掂啦, 冇$冇計
現時所有Browser也只用單核, 再多幾多個核也用不到

引用:
原帖由 sswroom 於 2019-4-16 03:13 PM 發表

現時所有Browser也只用單核, 再多幾多個核也用不到
遲d舊機想俾公司用

主力上網睇youtube 1080p
 用下photoshop 
儲下相片
文書WPS (Excel word pdf)

I3 2120  2核4程 夠唔夠力?
播Mkv 片一定要加顯示卡?

引用:
原帖由 hellohk2012 於 2019-4-16 05:17 PM 發表

遲d舊機想俾公司用

主力上網睇youtube 1080p
用下photoshop
儲下相片
文書WPS (Excel word pdf)

I3 2120  2核4程 夠唔夠力?
播Mkv 片一定要加顯示卡? ...
睇youtube 1080p要睇乎用甚麼程式....

我手上有部電腦(nVidia ION+Atom 330)
用Firefox/Chorme播放youtube 1080p不夠快,
但下載落電腦再用VLC播就夠快

MKV是個Video Container...... 裏面是甚麼Video Compression? Resolution?

老實講  打機有些小lag 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sswroom 於 2019-4-16 05:34 PM 發表

睇youtube 1080p要睇乎用甚麼程式....

我手上有部電腦(nVidia ION+Atom 330)
用Firefox/Chorme播放youtube 1080p不夠快,
但下載落電腦再用VLC播就夠快

MKV是個Video Container...... 裏面是甚麼Video Compression? Resolution? ...
 多數 相機 Mp4 和mov

焗買張Rx570 8gb 秒殺
藍寶 Nitro 係咪最静?
最憎顯示卡 熱同嘈,thanks 

另外 想問一部電腦
底板己經裝左 Win 7 pro  CD key  
線上已經確認係正版,
可唔可以直接刪機,
用USB 装win 10 iso ,  過程略過哂驗證?

回覆 引用 TOP

i5 7400 用多十年都得

回覆 引用 TOP

37 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。