註冊 登入

開機冇聲 求救!

開機冇聲 求救! E-mail 此主題給朋友

開左機有畫面,但係冇b一聲!有冇方法解決!thank you

熱賣及精選
引用:
原帖由 Qqoobbaa3333 於 2019-3-1 11:18 AM 發表

咩意思!?有畫面又無聲,想講咩,可以詳細D嗎
正常開機會有一下b一聲,但係我冇

入到呀,新機黎
顯示卡rtx 2060
板用緊msi z390 gaming pro carbon

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Qqoobbaa3333 於 2019-3-1 11:26 AM 發表

入到系統嗎,過往有無聲!?B一聲意思係bios監察硬件后無問題,有無入過bios看過硬件是否全部捉到?!
入到,bios 會唔會捉到顯卡 因為我係bios 好似睇唔到。新手一問

引用:
原帖由 Qqoobbaa3333 於 2019-3-1 12:29 PM 發表

因為基本電腦要經過bios檢查硬件正常后,先會B一聲入系統,如果無B,又入到系統,證明bios捉唔到顯卡
咁我應該重新插多次落去?

引用:
原帖由 Qqoobbaa3333 於 2019-3-1 12:36 PM 發表

建議你插多次看看捉五捉到,請問你安裝做顯卡driver未?
好的,我上唔到網,所以味安裝

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 111x111=12321 於 2019-3-1 12:35 PM 發表

你表達邏輯仍然有問題.

你應該講埋, 除聲外, 全部無問題,
WIN著、上下網.
於是你要講埋, 睇片, 有畫面, 咁有無聲?

若乜都得, 只欠"b"一聲, 因為新機而唔接受, 要講埋, 因討論方向不同. ...
好的
有畫,裝埋window 但上唔到網

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 111x111=12321 於 2019-3-1 01:06 PM 發表

上唔到網.

即係大把野要等你報告~
插左lan 線但都上唔到,有咩方法

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 111x111=12321 於 2019-3-1 01:29 PM 發表

未SETTLE DOWN既全新機??

一插未上到好多原因, 譬如ROUTER無著DHCP唔派IP

先睇下IP派左未, 見唔見到ROUTER.
未settle down 新機
可以邊到睇!
唔該

引用:
原帖由 111x111=12321 於 2019-3-1 02:31 PM 發表

可以打 IPCONFIG
睇佢有無報 IP, 去到card/router未.
好似冇

引用:
原帖由 111x111=12321 於 2019-3-1 06:19 PM 發表

咪咁懶/求其喇~
搵唔到

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。