註冊 登入

[軟件問題] win 10入唔到康體通BOOK 場

win 10入唔到康體通BOOK 場 E-mail 此主題給朋友

買左部新主機, 行WINDOW 10

試過用chrome, firefox, EDGE, 都入沒唔到康體通第二版(輸入字母及數字的一版)

只顯示"正在載入中, 請稍後........"

起初以為塞車, 但係全日都入唔到

要set咩?

附件

2019-2-10 03:43 PM

精選樓盤
引用:
原帖由 lkwkenneth 於 2019-2-10 15:43 發表

試過用chrome, firefox, EDGE, 都入沒唔到康體通第二版(輸入字母及數字的一版)

要set咩? ...
試過REBOOT, 可以入到一次, 第2次再入又會"正在載入中, 請稍後........"

引用:
原帖由 lkwkenneth 於 2019-2-10 19:00 發表

試過等10分鐘, 可以入到一次, 第2次再入又會"正在載入中, 請稍後........"

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lkwkenneth 於 2019-2-10 04:43 PM 發表

要set咩? ...
My pc is also running Windows 10 version 1803
I can visit the 康體通 web site

My Audio: ぞにそにか cover (Lemon, Flamingo, Lovers, 君はロックを聴かない)
My Video: The Gifted
My Game: 大航海時代Online
My Book: 凡人修仙傳之仙界篇, 我真不是神仙
引用:
原帖由 daisukemoi 於 2019-2-11 01:56 發表

My pc is also running Windows 10 version 1803
I can visit the 康體通 web site

我第一次都入到, 但我離開左個WINDOW, 再入就入唔到了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lkwkenneth 於 2019-2-10 15:43 發表

要set咩? ...

回覆 引用 TOP

康體通的要求不難
又既然樓主係新機, 理應同配置無關
橫掂新機, 不如簡單一炮過重來再試
將重要野抄番走, 然後重置(Reset) Windows. 暫無需要重裝住。
https://support.microsoft.com/zh ... einstall-windows-10
再裝番Chrome/FF 等再試

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖
引用:
原帖由 朱投炳 於 2019-2-13 09:17 發表

康體通的要求不難
又既然樓主係新機, 理應同配置無關
橫掂新機, 不如簡單一炮過重來再試
將重要野抄番走, 然後重置(Reset) Windows. 暫無需要重裝住。
https://support.microsoft.com/zh-hk/help/4026528/windows-reset-or-reinstall-windows-10
再裝番Chrome/FF 等再試 ...
謝謝

回覆 引用 TOP

可能樓主沒有啟動Adobe Flash Player.

樓主,新電腦先做這幾件事

(1)adobe . C o m   (去最底部)
安裝 Adobe AIR
Adobe PDF reader
Adobe Flash Player
Adobe Shockwave Player

(2)java . C o m
安裝最新版本java (現在應該是201)

(3)k-lite codec (包括安裝 media player classic)

(4)7-zip

(5) Free RARE Extract Frog
*用來解壓RAR檔

引用:
原帖由 esprithk 於 2019-2-14 22:37 發表

可能樓主沒有啟動Adobe Flash Player.

樓主,新電腦先做這幾件事

(1)adobe . C o m   (去最底部)
安裝 Adobe AIR
Adobe PDF reader
Adobe Flash Player
Adobe Shockwave Player

(2)java . C o m
安裝最新版本java (現在應該是201)

(3)k-lite codec (包括 ...
裝曬了, 都係唔得,
就只有reset window 先搞得掂?

引用:
原帖由 lkwkenneth 於 2019-2-16 09:56 PM 發表

裝曬了, 都係唔得,
就只有reset window 先搞得掂?
其實樓上無一樣野同你既情況有關
你用FF/Chrome 等, 本身已經包左 Adobe Flash player, 根本唔洗再裝
其他既, 差不多同你既網頁顯示無關

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lkwkenneth 於 2019-2-10 03:43 PM 發表

要set咩? ...
電腦有冇裝咗卡咩巴等防毒軟件?

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」
引用:
原帖由 東方紅 於 2019-2-17 15:24 發表

電腦有冇裝咗卡咩巴等防毒軟件?
有裝卡巴呀

引用:
原帖由 lkwkenneth 於 2019-2-17 04:11 PM 發表

有裝卡巴呀
試下暫停一下睇下入唔入到?

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」
引用:
原帖由 東方紅 於 2019-2-17 16:18 發表

試下暫停一下睇下入唔入到?
停用左卡巴真係得, 點解會咁?

18 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。