打印

求3000元以下電腦喇叭

求3000元以下電腦喇叭 E-mail 此主題給朋友

[隱藏]
求3000元以下電腦喇叭 budget唔多... 有人能介紹嗎  聽歌用

[ 本帖最後由 中午默默的壽包 於 2019-1-26 06:41 PM 編輯 ]



回覆 引用 TOP

熱賣及精選
係咪個價錢少得制....買唔到.....


回覆 引用 TOP

3000太少到喉唔到肺
俾多少少買真力G1



回覆 引用 TOP

Edifier S3000 Pro $3179


回覆 引用 TOP

[隱藏]
logitech z623


回覆 引用 TOP

電腦喇叭  都要 三仠 ?
屋企梗係好大地方 !



回覆 引用 TOP

三千蚊可以去鴨記搵二手山水或先鋒Amp+土炮喇叭, 單計Amp呢部份已經可以完全吊打3000蚊既電腦喇叭


回覆 引用 TOP

大6胆機+土炮喇媽都可能得


回覆 引用 TOP

胆 AMP 仔 有埋藍芽   $35O
老陳 EL34 純A 單端    $1500
派揚  HiFi 4 (淘)        $1200



回覆 引用 TOP

[隱藏]
胆機音色唔係個個啱, 石機比較穩陣. 胆機要睇你聽乜, Chamber或純演唱比較合適, 但動態以及頻寬, 特別係頻率響應諧波失真率不及石機, 所以從來無人用胆機demo Symphony 或 Rock & Roll.


回覆 引用 TOP

以前無得選擇,六十年代胆機普遍,
石機就天價。 有 OTL  OCL 等設計。
宜家就選擇多,豐儉由人,或胆或石均可,
已經唔係奢品。
電腦喇叭,都係要睇幾大地方,用途,例
如樓上所講音樂類型。
我本人覺得用 電腦喇叭 嘅係以個人
聽為主,而ー個人聽 D 嘈嘅聲,時間就
有所限制。
要唔嘈 , 又好聽 就係 開大 D 高低音 。



回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]






重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。