註冊 登入

[求助] 用printer scan證件相有色差,有冇師兄識搞?

[求助] 用printer scan證件相有色差,有冇師兄識搞? E-mail 此主題給朋友

我張證件相著住件米白色嘅衫,明明張相上面件衫嘅顏色同個白色背景係分得開,用printer scan完就同化咗搞到好似得返個頭咁,有冇人知點樣可以scan到張相原本嘅顏色出來?我係用公司果種大printer

引用:
原帖由 K-NETIZENS 於 2018-6-12 11:12 PM 發表

我張證件相著住件米白色嘅衫,明明張相上面件衫嘅顏色同個白色背景係分得開,用printer scan完就同化咗搞到好似得返個頭咁,有冇人知點樣可以scan到張相原本嘅顏色出來?我係用公司果種大printer ...
教深色D,則係Light--dark教dark試下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 K-NETIZENS 於 12-6-2018 23:12 發表

我張證件相著住件米白色嘅衫,明明張相上面件衫嘅顏色同個白色背景係分得開,用printer scan完就同化咗搞到好似得返個頭咁,有冇人知點樣可以scan到張相原本嘅顏色出來?我係用公司果種大printer ...
用電話影, 唔靚影到靚

引用:
原帖由 K-NETIZENS 於 2018-6-12 11:12 PM 發表

樓主件printer好利害,識scan野

引用:
原帖由 K-NETIZENS 於 2018-6-12 23:12 發表

CPU:  AMD Athlon X4 860K
M B:  ASROCK FM2A78M-ITX+
GPU:  Yeston R7 240 2G
PSU:  GTR 500W
RAM:  Tigo 8G DDR3 1333 *2
HDD:  SEGATE 500GB

回覆 引用 TOP

Photomyne是將照片轉換為即時數位記錄的最快、最簡單的方式,且可與他人分享。下載這款神奇、強大的掃描裝置,內置最尖端AI技術。

只需穩住和捕捉 - 餘下留給掃描器:
* 單次掃描多張類比照片
* 照片掃描器自動檢測圖像邊界,自動旋轉橫向圖片,剪裁並保存至數位相冊

編輯&修復新掃描的照片:
* 編輯照片——添加位置、日期和名稱標籤
* 應用您選擇的照片篩選器
* 給照片添加故事:添加相冊標題和/或日期範圍

保存&分享您的發現之旅:
* 保存照片至手機或電腦
* 可通過電子郵件、短信等方式隨心分享照片
* 和另一個 Photomyne 用戶分享整個相冊

Photomyne這個付費版本的應用程式可在Android設備上提供所有功能。你需要申請一個Photomyne帳戶(內置程式訂閱),方便在其他設備或線上訪問照片,並享受雲服務支援。

瞭解更多,請訪問:photomyne.com

CPU:  AMD Athlon X4 860K
M B:  ASROCK FM2A78M-ITX+
GPU:  Yeston R7 240 2G
PSU:  GTR 500W
RAM:  Tigo 8G DDR3 1333 *2
HDD:  SEGATE 500GB

回覆 引用 TOP

引用:

可以調較scanner嘅亮度及對比度設定

回覆 引用 TOP

用公司printer印私人嘢或者係scan私人嘢, 切記關咗memory function!!!

引用:
原帖由 leeahye 於 2018-6-13 07:38 PM 發表

用公司printer印私人嘢或者係scan私人嘢, 切記關咗memory function!!!
我地果度一reboot電腦就冇咗果個scanning file

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 PnPnL 於 2018-6-13 10:40 AM 發表

樓主件printer好利害,識scan野
office printer有scan呢個功能有咩出奇…

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2018-6-13 10:36 AM 發表

用電話影, 唔靚影到靚
thx,我最後就係用呢個方法
部printer較到最dark都好light,又冇對比度較,好無奈

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 K-NETIZENS 於 2018-6-15 03:43 PM 發表

office printer有scan呢個功能有咩出奇…
AIO 先好,純(network)printer都冇!

咁同助理經理/見習經理都叫埋做經理冇分別姐

引用:
原帖由 PnPnL 於 2018-6-15 03:53 PM 發表

AIO 先好,純(network)printer都冇!

咁同助理經理/見習經理都叫埋做經理冇分別姐
喔喔

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。