• 瀏覽: 4,027
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
可否將time capsule唔駁wifi,直插電腦當hard disk咁只做time machine back up?如果可以咁應該插lan線定usb?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
買隻硬碟好過啦

回覆 引用 TOP

因為多咗喺度唔想浪費

回覆 引用 TOP

可以呀,我都係甘用~
我就買左google wifi, 所以個time capsule用lan駁google wifi 當HD用

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

TC條lan駁google wifi?然後電腦wifi連google定TC?

引用:
原帖由 ninefingerhk2 於 2018-3-19 07:23 AM 發表

TC條lan駁google wifi?然後電腦wifi連google定TC?
連google,
因為google wifi勁好多

引用:
原帖由 iapple2 於 2018-3-19 01:05 PM 發表

連google,
因為google wifi勁好多
感激!

回覆 引用 TOP

想知 time capsule有咩唔好,考慮緊買wifi+NAS

引用:
原帖由 hisashipoon 於 2018-3-21 05:30 PM 發表

想知 time capsule有咩唔好,考慮緊買wifi+NAS
無咩唔好,但網上爬送google wifi俾我,就想試吓係咪傳說中咁高穿透力(用緊TC去到我房得番一半速度)

引用:
原帖由 ninefingerhk2 於 2018-3-21 08:56 PM 發表

無咩唔好,但網上爬送google wifi俾我,就想試吓係咪傳說中咁高穿透力(用緊TC去到我房得番一半速度)
E, 即係同我個case一樣
網上爬的google wifi 要比錢租的,不如直接去amazon買啦,3件都係2千蚊左右,租兩年都要2千蚊

穿透力高好多呀,吾駛試!我個time capsule係書房裝左好多video,係主人房看時,hang 下 hang下,但用左google wifi (3件裝) 之後,簡直兩個世界

引用:
原帖由 iapple2 於 2018-3-22 01:05 AM 發表

E, 即係同我個case一樣
網上爬的google wifi 要比錢租的,不如直接去amazon買啦,3件都係2千蚊左右,租兩年都要2千蚊

穿透力高好多呀,吾駛試!我個time capsule係書房裝左好多video,係主人房看時, ...
佢話送,我住村屋月費本身月費三百幾,續約送埋部機月費仲要平幾十變$300,我話唔要有無得再平啲又話無

引用:
原帖由 ninefingerhk2 於 2018-3-22 08:37 AM 發表

佢話送,我住村屋月費本身月費三百幾,續約送埋部機月費仲要平幾十變$300,我話唔要有無得再平啲又話無
我私樓毒市1000mb, 也是298,無都無得送

引用:
原帖由 iapple2 於 2018-3-22 08:50 AM 發表

我私樓毒市1000mb, 也是298,無都無得送
我30m咋🤷🏻‍♂️

回覆 引用 TOP

唔該哂師兄,剛跟你個setting搞掂咗!

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]