• 瀏覽: 2,817
  • 回覆: 23
+4
引用:
原帖由 thirdac 於 2022-5-12 08:45 發表

買機冇買windows 。本身屋企有windows 10同7。當然係bt返來。良心發現。想搵個較平架windows 10. 上官網買要千幾。
以下只屬資訊分享!

我同你差不多,以前自己或砌二手機送人,需要裝好多個 windows。
以前都係用開心版。
呢幾年送人的機,都會買可靠的 windows (約 $1,000) 同 office (家用版,$1,000 ~ $1,500)

我自己的機就會去 DCXXXXR 買 windows 同 office ,幾年都冇問題。
講明 係可以喺同一部機重裝 (只限同一部機),入序號就OK,唔使打電話啟動。

我以前都有保留,但見過英國親友喺英國 Amazon 用少於約 HK$100 買咗個 MS Office professional,一切正常。
我之前都唔信,見過佢用咗咁耐,一切OK。只限英國 activate ,我買嚟冇用。

我之後至夠膽 喺香港 DCXXXXR 買嚟用。Windows 10/11 ($100 / $150)    Office Professional Plus 2019/2021 ($200 / $250)

某地區的確有合法OEM版賣,但唔會平好多,其他不明途徑嗰啲咪交學費去試囉。

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2022-5-12 13:27 發表

呢啲咪 全部淘寶貨,不如淘寶買。
x2

引用:
原帖由 肥龍過江 於 2022-5-14 11:45 發表

以下只屬資訊分享!

我同你差不多,以前自己或砌二手機送人,需要裝好多個 windows。
以前都係用開心版。
呢幾年送人的機,都會買可靠的 windows (約 $1,000) 同 office (家用版,$1,000 ~ $1,500)

我自己的機就會去 DCXXXXR 買 windows 同 office ,幾年都冇問題。
講明 係可以喺同一部機重裝 (只限同一部機),入 ...
咪就係 淘寶貨囉, 聯成代理 丫嘛! 我都用過…

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2022-5-14 23:33 發表

咪就係 淘寶貨囉, 聯成代理 丫嘛! 我都用過…
係邊到貨,我唔清楚!
我係喺 DCXXXXR 買,啟動成功,至畀錢。

乜嘢「聯成代理」,我唔知

引用:
原帖由 thirdac 於 2022-5-12 08:42 發表
想買正版windows 10. 邊度較平。
淘寶 210 人仔

Thanks

去淘X買條key, 快靚正.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]