• 瀏覽: 45,899
  • 回覆: 144
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 Marlboro22 於 2021-4-24 12:12 AM 發表

我好似中左伏78蚊一個月
1000m變4xxm
我見師傅用佢電腦測試9xxm的
wifi重set過都係咁真係唔知咩問題
換過cat6線一樣都係咁
裝好後打去客服話(試機),其實就關了個限速, 咁條線當然全速上落,
當個師父走後, 個限速又自動打開, 又得番3-400,
由500升到 1000M 其實無快到, 都系得 3-400

熱賣及精選
引用:
原帖由 lawlapkay 於 2021-7-2 01:18 PM 發表

即喺部電話線插落 router
光纖數據機

$58/月,咁既價錢冇投訴啦

引用:
原帖由 ABLX90 於 2021-7-6 11:41 AM 發表

今日轉用中移動寬頻(用HKBN線路):
HKBN 一定沒伏啦

引用:
原帖由 tigth123 於 2021-7-18 03:51 AM 發表

HKBN 一定沒伏啦

引用:
原帖由 子時強勁的師兄 於 2021-4-24 04:07 PM 發表

其實58蚊,其他寬頻供應商好多都破百蚊1000M
你用常理想返,58蚊係唔係姐係冇要求,對個質素
其他寬頻公司100蚊樓上1000M點解佢要賣58蚊1000M
合唔合邏輯?
平就係冇要求嫁啦,
你要質素,咪比100蚊左右GA公價
向來所有貨要高質都係比貴D!
咩今時今日香港唔係?

姐係同其他寬頻公司價錢相差太遠,質素緊係回應返比消費者
有咩可能平到咁D野?其他寬頻公司做唔到嫁 ...
如果頭5年初初出1000m,我覺得都叫合理,但係現在都出左咁多年只係跌得小小,我就覺得唔咪咁合理,難得有新選擇,研究下係好事,我要求唔高,冇大量野download,只係普通上下網睇下Netflix 順就得,老老實實我用緊500m,由1000m down落去的,現在成q 日都打電話來叫我升1000m 話只係貴20蚊,煩到噁,500m 我根本用唔出同1000m分別,20蚊都慳

我唔知係咪叫做伏,測試都有九百幾,但係BT親都係得5-9m到
同埋喺電視睇youtube都LAG咗好多,以前反而100m係電視睇youtube都好順
仲有最近測試upload都只係得100 MB到

一肚氣,CMHK個師傅已經喺網上行&HKBN線喉位啦咗條光纖線出嚟先話要走天線位,哂大家時間得個吉

引用:
原帖由 johnlong18 於 2021-7-31 08:51 AM 發表

一肚氣,CMHK個師傅已經喺網上行&HKBN線喉位啦咗條光纖線出嚟先話要走天線位,哂大家時間得個吉
樓主你條喉管都好勁呀可以拉到3條線。我現在條喉有2條線一條CAT5條同網上行1000M光纖線,我唔知可否再拉多條HKBN 1000M 做暗線呢?

引用:
原帖由 johnlong18 於 2021-7-31 08:51 AM 發表

我咕奇實都得呀?如果唔得師父真喺今次捉蟲呀

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]