• 瀏覽: 2,870
  • 回覆: 29
引用:
原帖由 esprithk 於 2020-7-7 08:49 PM 發表

我是去淘X訂購機箱。 款式比香港更齊全。
都睇過吓, 不過都唔係好多合心水, 我又想細, 但又要裝DVD rom, 2xHHD, 1xSSD, 可能要放棄隻DVD rom至得

熱賣及精選
引用:
原帖由 hkjoj 於 2020/7/7 20:59 發表

都睇過吓, 不過都唔係好多合心水, 我又想細, 但又要裝DVD rom, 2xHHD, 1xSSD, 可能要放棄隻DVD rom至得
我都係改為用USB OPTICAL DRIVE.
全玻璃機箱. 換曬水冷

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hkjoj 於 2020-7-7 08:35 PM 發表

若睇arm買個新算了, 換箱嗰日都搞咗我成晚至isolate到個問題出嚟
Antec有只入門箱兩舊令水,有DVD盤雙3.5寸hdd架一個2.5寸ssd架應該啱樓主用,個箱又不大個。

引用:
原帖由 leungmanman 於 2020-7-7 10:25 PM 發表

Antec有只入門箱兩舊令水,有DVD盤雙3.5寸hdd架一個2.5寸ssd架應該啱樓主用,個箱又不大個。
VSK3000B 呢個可以諗諗, 同而家個HP差不多一樣大, 不過係心思思想搵個細啲tim嘅

引用:
原帖由 hkjoj 於 2020-7-7 11:05 PM 發表

VSK3000B 呢個可以諗諗, 同而家個HP差不多一樣大, 不過係心思思想搵個細啲tim嘅
恕我直言,閣下用得二手舊hp機箱應該套電腦不是什麼勁嘢(相信樓主對組裝電腦一知半解,街板最好最好不要放入廠機箱內,太多短路位置都不知藏在那裡?)充其量3,4代底板,求其找只入門箱待他安度餘年吧,要花巧要精細不是拿老爺機來搞囉,

引用:
原帖由 leungmanman 於 2020-7-8 12:34 AM 發表

恕我直言,閣下用得二手舊hp機箱應該套電腦不是什麼勁嘢(相信樓主對組裝電腦一知半解,街板最好最好不要放入廠機箱內,太多短路位置都不知藏在那裡?)充其量3,4代底板,求其找只入門箱待他安度餘年吧,要花巧要精細不是拿老爺機來搞囉, ...
都唔會搞乜花巧精細嘢主要都係按自已要求, 咁你都睇唔過眼
亦唔會吹自己點勁點叻,至於係咪一知半解,相信比上不足比下有餘
上呢度搞到好似比多錢比部機點勁比有料鬥寸

引用:
原帖由 hkjoj 於 2020-7-8 01:41 AM 發表

都唔會搞乜花巧精細嘢主要都係按自已要求, 咁你都睇唔過眼
亦唔會吹自己點勁點叻,至於係咪一知半解,相信比上不足比下有餘
上呢度搞到好似比多錢比部機點勁比有料鬥寸 ...
你睇吓呢個精巧嗎?早排幫人更(個箱才$100,4寸厚)弊處是hdd裝不了多小個。

引用:
原帖由 leungmanman 於 2020-7-8 07:26 AM 發表

你睇吓呢個精巧嗎?早排幫人更(個箱才$100,4寸厚)弊處是hdd裝不了多小個。
diy裝SSD用雙面膠紙貼很內殼都ok嘅

回覆 引用 TOP

放棄DVD盤買個雙層支架亦可以

回覆 引用 TOP

謝謝各位建議

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leungmanman 於 2020-7-8 07:26 AM 發表

你睇吓呢個精巧嗎?早排幫人更(個箱才$100,4寸厚)弊處是hdd裝不了多小個。11347170
有冇型號?

回覆 引用 TOP

求其上元州街新高登一字摟執咋,平價嘢五花八門,你可以上去慢慢揀。

引用:
原帖由 leungmanman 於 2020-7-8 05:53 PM 發表

求其上元州街新高登一字摟執咋,平價嘢五花八門,你可以上去慢慢揀。
ok

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hkjoj 於 2020-7-7 11:05 PM 發表

呢個唔錯, 當日心思思想換. 其實箱唔好太細.

回覆 引用 TOP

新高登大把平價箱,新箱都係百幾蚊,舊機,平價文書機要慳錢都係去新高登搵機箱

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]