• 瀏覽: 804
  • 回覆: 24
  • 追帖: 1
樓主係唔係想用usb外置ssd盒來抄data? 係既話可以的

如果唔係咁解, 咁我無能為力了, 因為睇唔明你寫咩

熱賣及精選
引用:
原帖由 股市係我提款機 於 2020-3-25 02:01 PM 發表

樓主係唔係想用usb外置ssd盒來抄data? 係既話可以的

如果唔係咁解, 咁我無能為力了, 因為睇唔明你寫咩
應該係咁解

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 朱投炳 於 2020-3-25 01:58 PM 發表

1. 如果兩部機都同時行得又係附近, 最簡單係用LAN線直駁兩部機, 設定好IP 地址後兩部互認到, 再經 share 目錄, 直接機過機咁抄

2. 做唔到1. 既方法, 最簡單就係用番USB 手指/HDD/SSD. 用USB 過資料係 off line 既, 即係你要抄完去USB HDD 再由USB HDD 抄去另一部機

3. USB 手指必定係買嫁啦。USB HDD/S ...
3 用返舊機個hd 即係要拆部機?

引用:
原帖由 germen1 於 2020-3-25 02:11 PM 發表

aio應該吾易爆開如果揾吾到羅c位(但一般都吾見有)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 germen1 於 2020-3-25 02:11 PM 發表

當然
拆唔到咪即係用唔到依個方法
乖乖地一係用 1 一係去買隻USB HDD 做囉

有朋友有既話問人借都可以

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖

回覆 引用 TOP

反正你都要 BACKUP 自己的data, 自己買隻HDD加個外置USB盒就最簡單囉

引用:
原帖由 股市係我提款機 於 2020-3-25 03:45 PM 發表

反正你都要 BACKUP 自己的data, 自己買隻HDD加個外置USB盒就最簡單囉
有d 咩推介?

引用:
原帖由 germen1 於 2020-3-25 03:55 PM 發表

有d 咩推介?
樓主乜都唔識, 最簡單都係買隻外置2.5" USB HDD
外置USB硬碟隻隻牌子差不多, seagate, WD, buffalo 都可以
樓主睇番你有幾多DATA, 買個有大啲儲存量嘅就可以

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]