• 瀏覽: 1,772
  • 回覆: 12
咁多位大哥,如果我部laptop行i7-1065g7 ,8g ,無獨立display ,如果做一般的影片剪接,自己留個紀念,這個可以嗎?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
路過

最重要係隻SOFTWARE最好SUPPORT "INTEL QUICK SYNC"功能

簡單成點先? 2 分鐘 ?

CPU+GPU 都有所要求 !

否則剪套片, 除時玩幾個鐘!

得失前緣已定  聚散本是平常  執著徒增煩惱  灑脫樂得自然

Success is a journey not a destination

回覆 引用 TOP

1080p 定4K?
1080p 一定得, G3258慢過樓主粒U用內顯都剪到啦, encoding 都唔慢

回覆 引用 TOP

軟件支援quicksync就得,ram多有幫助

回覆 引用 TOP

Thanks ,威力導演可以嗎?

老細,睇完比D意見ㄚ!!齋睇好DRY車......
引用:
原帖由 Stephen@Chan 於 24-2-2020 13:21 發表

參考呢度

https://tw.cyberlink.com/product ... mparison_zh_HK.html

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Stephen@Chan 於 2020-2-24 01:21 PM 發表

可以, 我都係用威力導演

回覆 引用 TOP

收到

題外話,我用緊 i5-3210m on board display card ,成日 hang 機😓

老細,睇完比D意見ㄚ!!齋睇好DRY車......
引用:
原帖由 Stephen@Chan 於 2020-2-25 01:18 PM 發表

收到

題外話,我用緊 i5-3210m on board display card ,成日 hang 機😓
UPDATE最新版DISPLAY DRIVER,試下有無改善?(建議DOWNLOAD及安裝EXE檔版)
https://downloadcenter.intel.com ... 5-33-?product=81499

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Stephen@Chan 於 2020-2-25 01:18 PM 發表

收到

學剪片老師話起碼6代先可剪片,hang係正常!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mac仔 於 2020-2-24 12:33 AM 發表

路過
最重要係隻SOFTWARE最好SUPPORT "INTEL QUICK SYNC"功能
用 "INTEL QUICK SYNC" 品質

這個世界沒有膠神,生活變得沒有快樂。

回覆 引用 TOP

引用:

收到

有多少RAM ?
用咩sortware 剪/轉 ?

這個世界沒有膠神,生活變得沒有快樂。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]