• 瀏覽: 9,679
  • 回覆: 54
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 余詠詩 於 2019-10-26 12:49 PM 發表

樓主,我覺得應該加埋圖教人會易明D
如果係Android 要裝埋圖5.png和6.png
我係MAC機,我裝左第一次之後無彈5.png果Part出黎
而家裝緊第二次....

熱賣及精選
引用:
原帖由 Nikki000 於 2020-7-1 05:36 PM 發表

而家裝緊第二次....
5.png和6.png是做Android要設定,只做一次,以後不需要做
如果係iPhone和iPad的設定我都唔知要做乜

6.png的JDK官網已經改過,可看04.png)

附件

01.png(141.78 KB)

2020-7-1 06:33 PM

02.png(76.23 KB)

03.png(138.36 KB)

04.png(227.37 KB)

2020-7-1 06:45 PM

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Nikki000 於 2020-7-1 05:36 PM 發表

而家裝緊第二次....
到裝SDK

我是Windows機可見上圖是Windows,如果是Mac機我唔知上圖會唔會變Mac
或可向下

下載後

如果本身有寫Android app 要剔Android Virtual Device,只做遊戲沒有寫Android app可以不要剔
這個是寫Android app的模擬器,因Unity本身可以模擬

選Do not import setting

選Send usage statistics to Google

選Standard

回覆 引用 TOP

引用:

而家裝緊第二次....
你係用邊部手機,手機要開啟「開發人員」和驅動程式,你是Mac機我唔知在邊度找驅動程式

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Nikki000 於 2020-7-1 02:37 PM 發表

樓主仲有教嗎?
見到 ”全部教你” 就應該知係行騙啦,正常人係吾會甘樣講嘢法

回覆 引用 TOP

我又想學呀!教我呀

引用:
原帖由 鄉貢仁 於 2020-7-1 10:38 PM 發表

我又想學呀!教我呀
綱上course俾一餐飯都吾使嘅價錢,就有得學

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 form5 於 2020-7-1 11:31 PM 發表

好啱,我最喜歡睇5 minutes crafts life hacks. 學到唔少嘢,哈哈!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 form5 於 2020-7-1 11:31 PM 發表

應該係一隻雞蛋

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右