註冊 登入

[軟件問題] 正版 win10 … 幾錢

正版 win10 … 幾錢 E-mail 此主題給朋友

win10  幾$ ……

熱賣及精選
引用:
原帖由 amstrong668 於 2018-11-9 03:25 PM 發表

https://www.microsoftstore.com.hk/partner/pages/windows

๑۞๑BIOHAZARD☆生化再次現危機☺♡☺有危必然會有機☆BIOHAZARD๑۞๑

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 woo 於 2018-11-9 09:53 PM 發表

舊年中我砌机時(中間田鋪)話加多$1000有HOME版,去黃金買有冇陷井?
多年前xp年代就"或者"會有,揀啱件貨後在前門比咗$,跟著去後門攞貨!(你懂的)

但而家d商人都好「小心」,尤其係黃金早已"今非昔比".....

除咗標價高低外,大家明買明賣有單有據,應該問題不太大。

๑۞๑BIOHAZARD☆生化再次現危機☺♡☺有危必然會有機☆BIOHAZARD๑۞๑

引用:
原帖由 amstrong668 於 2018-11-9 03:25 PM 發表

早幾日在灣仔出機(自己會去旺電,現在是公司嘢,貴少少冇所謂),砌部Desktop,買個 Windows 10 Professional OEM 繁中
售價 $899。

回覆 引用 TOP

旺電「珍X」網上參考價,如下:

Microsoft WINDOWS 10 Home 32-bit/64-bit Full Version Box USB        HK$ 1030
Microsoft WINDOWS 10 Pro 32-bit/64-bit Full Version Box USB        HK$ 1599

引用:
原帖由 X_Hide 於 2018-11-9 10:10 PM 發表

多年前xp年代就"或者"會有,揀啱件貨後在前門比咗$,跟著去後門攞貨!(你懂的)

但而家d商人都好「小心」,尤其係黃金早已"今非昔比".....

除咗標價高低外,大家明買明賣有單有據,應該問題不太大。 ...
up乜春呀?!
xp年代d腦場都已經賣哂正版啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 PnPnL 於 2018-11-9 10:58 PM 發表

up乜春呀?!
xp年代d腦場都已經賣哂正版啦!
過去已成過去,你鍾意「up上腦」都得!

電腦呢家野我識條鐵咩~

引用:
原帖由 X_Hide 於 2018-11-9 11:12 PM 發表

過去已成過去,你鍾意「up上腦」都得!

電腦呢家野我識條鐵咩~
你識條鐵米話比你知2000年已經立左例用老翻會有可能被罰$同坐監咯,xp係2001年中後期出品,條例已經宣傳同實行左年半以上!

都吾知邊個up上腦...

引用:
原帖由 woo 於 2018-11-9 11:53 PM 發表

倆者有乜分別?我用緊OEM win 10 pro版,如果底版壞,我都有意向買正版,以後唔使煩。
HOME版是否可以永遠跟一部機,無論我換幾多次底板及機內其它硬件都得?包括以後更新。
我只上上網,少少文書,睇睇股票,HOME版或PRO版邊樣較好?
唔該 ...
我以前多用開心版,但現在也用OEM版,OEM版跟底板,你壞CPU,licence 仍然有效,但如果壞底板,條 licence 就報廢。
我自己用Home版就可以。
Home vs Pro :
https://www.microsoft.com/zh-hk/windows/compare
https://www.techadvisor.co.uk/feature/windows/windows-10-home-vs-windows-10-pro-vs-windows-10-s-3618710/

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 PnPnL 於 2018-11-10 12:01 AM 發表

你識條鐵米話比你知2000年已經立左例用老翻會有可能被罰$同坐監咯,xp係2001年中後期出品,條例已經宣傳同實行左年半以上!

都吾知邊個up上腦...
兄台是否個股唔聽話定上次被我"幽了一默"而記恨在心!

2001年閣下做緊乜?如果係海關我唔怪你!

當年年我做人人有腦(前/後)之時去黃金/福仁都見有好多人賣盜版軟件碟,一般係擺個檔,放上各軟件招紙,合則叫睇場比張號碼紙你,你去另一面地下放上塊紙皮(無人睇檔)度取碟並放上$$,我有不少朋友買過,直至03年後漸漸少了,這是我親身經歷!

Anyway,我亦無意與"得罪人多稱呼人小"嘅「版友」玩下去!

你慢慢自己up夠佢!

回 12 #
鍾意文學、鍾意寫作同歷史,
往往喜愛念舊 。
人無我有。

曾幾何時,足跡遍地,躋踴不堪。
所費無幾,裝拆研究,獲益良多。
從安裝及使用各種不同軟件,
學o左好多。

附件

掃描0001 (2).jpg(1.14 MB)

2018-11-11 07:21 AM

掃描0001 (2).jpg

引用:
原帖由 RV356484 於 2018-11-11 07:20 AM 發表

回 12 #
鍾意文學、鍾意寫作同歷史,
往往喜愛念舊 。
人無我有。

曾幾何時,足跡遍地,躋踴不堪。
所費無幾,裝拆研究,獲益良多。
從安裝及使用各種不同軟件,
學o左好多。 ...
朋友經典真值得回味,大家「過來人」,相信你在我提及的時間亦頗有獲益?

在討論區內能有多個朋友,亦係可作為互雙學習及提高彼此間感情,對於不當之處可以用平和心態去提示或指正,實不該如癲狗般咒罵個夠。

大家亦是人,本素未謀面,何怨何仇之有?比你罵那個人會有何感受?難道你一心只想製造多個敵人,少一個朋友?

無奈有仍些人靈頑不靈,自恃技術高,分身又多,任意攻撃版友,這幾年間我已看穿這一切!

此地不留人,自有留人處,香討尚有很多版面可供朋友遛躂,是非之地不宜久留,棧傷神又傷身!

回覆 引用 TOP

好多種,Retail永久license、CSP、VL/MPSA等。

例如Windows 10 Enterprise E3 per User (Office 365 portal果個)就HK$54一個月可啓動5部機

46 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。