• 瀏覽: 1,128
  • 回覆: 15
想問下值唔值得????

咁想問下呢如果買5950X的話應該配6900XT定係3080/3080 ti定3090好????

顯卡睇你玩乜game
不過N系支援較多,但而家炒價未回落

引用:
原帖由 你老武X 於 2021-9-22 10:04 PM 發表
想問下值唔值得????
呢板有位師兄瓶中的花親就係咁9900升去5950x。最好佢分亨下

值唔值完完全全個人感覺,外人難人判斷。如果你想打機快d,應該看看自已部機樽頸位係邊,例如你想打4k,ray tracing,120fps,咁當然係升顯卡先。如果你得4g or 8g ram就當然係加ram先,如果你個windows仍在hd上,當然係買ssd先。

如果你剪片,cpu速度同ssd都好重要。我個人覺得5950x快9900不太明題,係就用上一代3995x。

果個版友話要多春,還掂都比幾雞野換,唔明佢點解唔用Threadripper

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-9-24 09:56 AM 發表
果個版友話要多春,還掂都比幾雞野換,唔明佢點解唔用Threadripper
正確  現在搞到勞民傷財

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-9-24 09:56 AM 發表
你講既係邊位呀???

引用:
原帖由 你老武X 於 24-9-2021 18:03 發表

你講既係邊位呀???
太耐冇印象啦

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-9-24 06:39 PM 發表

太耐冇印象啦
方仗好小氣

用到Threadripper!????

引用:
原帖由 非誠勿入 於 24-9-2021 20:57 發表

方仗好小氣
笑林子18同人

因為要多春丫

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-9-24 09:56 PM 發表

笑林子18同人
我要BAN十次

引用:
原帖由 esprithk 於 2021-9-24 09:29 PM 發表
用到Threadripper!????
淘寶上  銳龍Threadripper TR 1920X 不用700人仔可以買到  
https://item.taobao.com/item.htm ... p;abbucket=3#detail

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]