• 瀏覽: 1,153
  • 回覆: 14
熱賣及精選
引用:
原帖由 會心一擊 於 2021-9-23 03:31 PM 發表

我覺得 GTX 970 用分體水冷超頻 能趕上1060 6g  型號  又省一波錢
不過如果你想玩得順我覺得起碼3070起步當然如果有預算梗係上3080或以上,點解唔考慮AMD????

即係你而家打算買二手970???咁你而家用緊咩卡同CPU幾多GB RAM???好奇一問

970 性能同 1060 本來就差不多.

引用:
原帖由 會心一擊 於 2021-9-23 03:31 PM 發表

我覺得 GTX 970 用分體水冷超頻 能趕上1060 6g  型號  又省一波錢
其實970嘅效能本身可以同1060 3gb嘅效能相約, 970嘅死証係3.5gb vram, 如果遊戲大量要求vram的時候, 970根本無法應付。

睇玩乜game姐,如果玩Bioshock系列夠有突,新game run得唔順咪降解像熄filter減effect囉,要run實run到
https://www.youtube.com/watch?v=eCrBxxG9eLY

直接買APU啦。 無謂浪費錢去買入門級GPU。

或者直接買XSX/XSS都好過在這時刻花錢買Gaming PC。

登記左xsx到貨通知都收唔到通知

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-9-24 10:05 AM 發表

登記左xsx到貨通知都收唔到通知
我家中現時已經玩緊xsx

最緊要用家覺得ok。買乜都係。我當年為左玩dirt rally去買張970,係好野來。都成五六年前了。

醒目仔一定係買 5600g 
主力就等 PS5 pro

唔打機就買  intel 4核

GTX 970 是好卡, 前提是買到價錢合理的二手卡都困難, 而且用了咁耐可能都去到壽命的盡頭, 用幾個月又壞

引用:
原帖由 VegetaSuper 於 2021/9/24 12:31 發表

最緊要用家覺得ok。買乜都係。我當年為左玩dirt rally去買張970,係好野來。都成五六年前了。
GTX 970 $2000

1030(USD, 免運費)

XBOX series S $2280 + $349(3個月game pass)
支援2K(1440P/120)
*還可以啟用Developer mode
安裝Retroarch, 最高玩到PS2遊戲

心水清的就明白。
講完

970=1060=1650

970高于1063 小于1066 我的卡賣販子了 比買時多1800賣的 剛換的970

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]