• 瀏覽: 3,616
  • 回覆: 23
  • 追帖: 1
Intel® Core i5-10400 處理器(6-核, 12M 快取記憶體, 2.9GHz to 4.3GHz)
硬碟容量
1TB HDD
固態硬碟容量
256GB PCIe SSD
記憶體
8GB
顯示卡
Intel® UHD Graphics
光碟機
N/A
外部連接埠
複合式音訊插孔 | (2 個) USB 2.0 | (4 個) USB 3.2 Gen 1 Type-A | HDMI | VGA | RJ45 乙太網路 |
網絡介面
802.11ac 1x1 WiFi

呢個配置睇唔睇到4k電影?玩gta5唔lag

熱賣及精選
引用:
原帖由 前來自信的海鮮 於 2021-8-14 11:08 AM 發表

Intel® Core i5-10400 處理器(6-核, 12M 快取記憶體, 2.9GHz to 4.3GHz)
硬碟容量
1TB HDD
固態硬碟容量
記憶體
8GB
顯示卡
光碟機
N/A
外部連接埠
複合式音訊插孔 | (2 個) USB 2.0 | (4 個) USB 3.2 Gen 1 Type-A | HDMI ...
Lenovo ThinkCentre M70s (intel i5) 桌上型電腦 11DCS18M00
規格:
Intel Core i5-105000 處理器
Windows 10 專業版 64
8GB DDR4 2666MHz UDIMM
高速 256GB 固態硬碟 PCIe-NVMe + 1TB HDD 硬碟
可讀寫 DVD-RW 燒錄器
WIFI & Bluetooth
保証香港官方行貨,三年本地上門保養服務
送有線鍵盤及有線滑鼠

價錢 HK$5,850

引用:
原帖由 前來自信的海鮮 於 14-8-2021 11:08 發表

硬碟容量
1TB HDD
固態硬碟容量
記憶體
8GB
顯示卡
光碟機
N/A
外部連接埠
複合式音訊插孔 | (2 個) USB 2.0 | (4 個) USB 3.2 Gen 1 Type-A | HDMI ...
平靚正

附件

42423.JPG(21.75 KB)

2021-8-14 12:59 PM

GTA唔使用顯卡既咩?

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-8-14 12:59 PM 發表

平靚正
very good

4K肯定睇到, 但出唔出到60hz, 要睇佢hdmi 係唔係2.0或以上

用內顯就唔好諗打機啦, 仲想gta5唔lag, 死條心

Intel Core i5-10400F處理器(12M緩存,最高4.30 GHz); Windows 10家庭版; NVIDIA GeForce GT730 2GB GDDR3; 8GB DDR4、512GB PCIe NVMe SSD + 1000GB

呢個睇唔睇到4k 60fps?夠唔夠用?

引用:
原帖由 前來自信的海鮮 於 14-8-2021 18:26 發表

Intel Core i5-10400F處理器(12M緩存,最高4.30 GHz); Windows 10家庭版; NVIDIA GeForce GT730 2GB GDDR3; 8GB DDR4、512GB PCIe NVMe SSD + 1000GB

呢個睇唔睇到4k 60fps?夠唔夠用?
點解唔比多100幾200蚊買粒有內顯慳返張顯卡?

參考呢度, 4K 60=yes
https://ark.intel.com/content/ww ... up-to-4-30-ghz.html

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-8-14 07:10 PM 發表

點解唔比多100幾200蚊買粒有內顯慳返張顯卡?

參考呢度, 4K 60=yes
https://ark.intel.com/content/www/tw/zh/ark/products/199271/intel-core-i5-10400-processor-12m-cache-up-to-4-30-ghz.html
姐係上面已經夠睇到4k 60?
怕內顯唔夠力推所以加張卡好d

引用:
原帖由 前來自信的海鮮 於 14-8-2021 19:27 發表

姐係上面已經夠睇到4k 60?
怕內顯唔夠力推所以加張卡好d
intel官方網話可以

廠機防毒其實駛唔駛另外裝,定係用返本身win10防火牆已經夠用?

引用:
原帖由 前來自信的海鮮 於 2021-8-15 07:01 PM 發表

廠機防毒其實駛唔駛另外裝,定係用返本身win10防火牆已經夠用?
win10自帶個防毒已經很夠用,我幫人裝過幾拾部win10都沒另裝防毒,到現在還沒有人說有問題,反而win7時代經常出現下載大陸軟件被綁架首頁或其他問題

引用:
原帖由 前來自信的海鮮 於 2021-8-14 11:08 AM 發表

硬碟容量
1TB HDD
固態硬碟容量
記憶體
8GB
顯示卡
光碟機
N/A
外部連接埠
I5 11400 +512G SSD + gtx1650 +16G ram

廠機 7千左右 吧

i10同i11聽人講分別唔大?10已經好夠用唔駛浪費錢上11?

引用:
原帖由 前來自信的海鮮 於 2021-8-15 08:14 PM 發表

i10同i11聽人講分別唔大?10已經好夠用唔駛浪費錢上11?
你說得對
https://www.youtube.com/watch?v=kLbDLccxB64

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]