• 瀏覽: 2,665
  • 回覆: 11
Server用嘅散熱器原來咁值$

熱賣及精選
引用:
原帖由 alee001 於 2021-6-21 10:33 AM 發表

Server用嘅散熱器原來咁值$
但係仲有好多人覺得砌機好過Server呢。佢哋會話唔使用Server嘅, 砌部Desktop枱機就得

server同台機唔同用法,不過夾硬撈亂都OK

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-6-22 01:06 AM 發表

server同台機唔同用法,不過夾硬撈亂都OK
師兄,可能我見識淺薄,一樓師兄幅圖嘅散熱器個款,我就只喺用Xeon 嘅server到見過。

引用:
原帖由 krzys995x8 於 2021-6-22 11:39 AM 發表

師兄,可能我見識淺薄,一樓師兄幅圖嘅散熱器個款,我就只喺用Xeon 嘅server到見過。
果塊係我見過中最薄嘅low profile😆

引用:
原帖由 krzys995x8 於 22-6-2021 11:39 發表

唔係講舊鐵, 講SERVER當DESKTOP機用

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-6-22 12:28 PM 發表

唔係講舊鐵, 講SERVER當DESKTOP機用
師兄,有D用途ok㗎。 不過會耗電啲。
我介紹過幾個朋友買低階Xeon server(候到佢平特平)做desktop用,幾個都用得好開心.

應該唔係鐵,可能係鋁、銻、超合金...?

引用:
原帖由 krzys995x8 於 22-6-2021 12:42 發表

師兄,有D用途ok㗎。 不過會耗電啲。
我介紹過幾個朋友買低階Xeon server(候到佢平特平)做desktop用,幾個都用得好開心.
RACK MOUNT或者刀片SERVER要加DISPLAY卡好R頭架喎

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-6-22 12:45 PM 發表

RACK MOUNT或者刀片SERVER要加DISPLAY卡好R頭架喎
我介紹嘅係mini tower,

rack mount都唔係咁拗頭啫。
刀片就唔好諗喇

手機細細部都貴過電視啦

唔奇

server就係server....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]