• 瀏覽: 6,512
  • 回覆: 40
本主題由 peterchan 於 2021-4-11 11:09 AM 分類
要求一定要有4k,8k更好
主要打大作game,steam list 總之乜game都玩到,一定要有120hz 
會睇戲睇電影,dowload 勁多戲、會儲電影
預算 12000 蚊內 唔計mon

熱賣及精選
12000?  你講緊新加坡幣?  如果係你就大把選擇, 如果你講港幣, 你就死條心, 12000都未夠你買張3080, 呢張仲要未能穩打4K60fps

引用:
原帖由 oldpan777 於 2021-4-10 06:34 PM 發表

要求一定要有4k,8k更好
主要打大作game,steam list 總之乜game都玩到,一定要有120hz 
會睇戲睇電影,dowload 勁多戲、會儲電影
預算 12000 蚊內 唔計mon
一張3070已經用了你大部份預算,不要說3080

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2021-4-10 06:42 PM 發表

12000?  你講緊新加坡幣?  如果係你就大把選擇, 如果你講港幣, 你就死條心, 12000都未夠你買張3080, 呢張仲要未能穩打4K60fps
原本顯示卡未炒個陣係咪無咁貴,而家係咪唔使洗諗砌機,原本價錢幾多

引用:
原帖由 blackkh 於 2021-4-10 06:49 PM 發表

一張3070已經用了你大部份預算,不要說3080
咁姐係個list係點

引用:
原帖由 oldpan777 於 2021-4-10 07:03 PM 發表

咁姐係個list係點
正如ching說你用的是坡紙計就可以

引用:
原帖由 oldpan777 於 2021-4-10 07:00 PM 發表

原本顯示卡未炒個陣係咪無咁貴,而家係咪唔使洗諗砌機,原本價錢幾多
一張1660s都最高炒近一倍,你說多少錢

引用:
原帖由 oldpan777 於 2021-4-10 07:00 PM 發表

諗乜都無問題, 問題只係錢啫, 你攞得個皮二出嚟想話乜game都玩到4K/8K,又要120fps, 你想得太好, 你0既要求, 無三四皮野你都唔駛諗

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2021-4-10 07:39 PM 發表

諗乜都無問題, 問題只係錢啫, 你攞得個皮二出嚟想話乜game都玩到4K/8K,又要120fps, 你想得太好, 你0既要求, 無三四皮野你都唔駛諗
我新手唔知,rtx3060 4k玩唔到?
咁姐係點砌,我打機咋喎

引用:
原帖由 blackkh 於 2021-4-10 07:31 PM 發表

正如ching說你用的是坡紙計就可以
我新手唔識

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2021-4-10 07:39 PM 發表

咁萬1蚊有咩選擇

引用:
原帖由 oldpan777 於 2021-4-10 08:07 PM 發表

我新手唔識
現在真是買唔落手

引用:
原帖由 oldpan777 於 2021-4-10 08:09 PM 發表

咁萬1蚊有咩選擇
自己去看,祇是參考

https://www.faroll.com/customize

引用:
原帖由 oldpan777 於 2021-4-10 08:07 PM 發表

我新手唔知,rtx3060 4k玩唔到?
咁姐係點砌,我打機咋喎
放棄4k啦

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]