• 瀏覽: 1,084
  • 回覆: 13
  • 追帖: 1
希望砌一部可以多開4-5個bluestack 或virtualbox 係順暢唔lag 唔知價錢要幾多

熱賣及精選
引用:
原帖由 炎夏熱情的花貓 於 2021-4-17 11:04 PM 發表

希望砌一部可以多開4-5個bluestack 或virtualbox 係順暢唔lag 唔知價錢要幾多

你咁計先: 你預每個Instance 要有 2Core+4G RAM
要同時多開幾個instance 就乘咁多個
另外再加 Windows 最少又係要有2Core+4G
數左你總共要幾多core及**最少** 幾多G RAM 先, 再問各師兄點砌法

引用:
原帖由 朱投炳 於 2021-4-18 09:34 AM 發表

你咁計先: 你預每個Instance 要有 2Core+4G RAM
要同時多開幾個instance 就乘咁多個
另外再加 Windows 最少又係要有2Core+4G
數左你總共要幾多core及**最少** 幾多G RAM 先, 再問各師兄點砌法
姐係我最少開三個就要6core 跟主18gb ram 以前?

引用:
原帖由 炎夏熱情的花貓 於 2021-4-18 09:37 AM 發表

姐係我最少開三個就要6core 跟主18gb ram 以前?
你要長行就最好有咁配置。偶然開下就可以低啲都得

引用:
原帖由 朱投炳 於 2021-4-18 11:28 AM 發表

咁如果我長行有又想行得順6-7k 內有無lsit 推薦下ram 我想係64gb ram i7core

引用:
原帖由 朱投炳 於 2021-4-18 11:28 AM 發表

同埋係咪一定要Intel ?amd u 有無推介?

引用:
原帖由 炎夏熱情的花貓 於 2021-4-18 12:06 PM 發表

同埋係咪一定要Intel ?amd u 有無推介?
主要係gpu, cpu須求不大。 一定要intel ? 講笑? e家amd先係盟主
下面係2個instance, 第一個係安裝default, 第二個我揀咗1core, 1gb ram 64bit
ryzen 5800x

附件

bs.jpg(687.8 KB)

2021-4-18 03:50 PM

引用:
原帖由 進擊的樹熊 於 2021-4-18 03:46 PM 發表

主要係gpu, cpu須求不大。 一定要intel ? 講笑? e家amd先係盟主
下面係2個instance, 第一個係安裝default, 第二個我揀咗1core, 1gb ram 64bit
咁我想問如果下要夠開5個bluestack 有無list 可以參考下謝謝

引用:
原帖由 炎夏熱情的花貓 於 2021-4-18 03:48 PM 發表

咁我想問如果下要夠開5個bluestack 有無list 可以參考下謝謝
買張好D嘅gpu卡,我呢部機用1660super, run 2 個同run 1個冇咩分別,其實要求真係唔覺大
5800x
32Gb ram
1660super

5800x已幾乎橫掃intel u, gpu 宜家想買都難...

8core+32G Ram解決到

只要係真6核以上16GB RAM以上再加上10系以後既nvidia顯卡就冇咩問題

用內顯都唔係唔得但冇咁順而且RAM要加到32GB

我用NOX, 6~8開 低設,i5 32gb ram 1030lp

引用:
原帖由 hg162 於 2021-4-21 04:31 PM 發表

我用NOX, 6~8開 低設,i5 32gb ram 1030lp
多開食ram同核,其他冇特別

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]