• 瀏覽: 4,184
  • 回覆: 16
本主題由 peterchan 於 2021-3-3 12:36 PM 分類
想砌部電腦黎打機同埋畫圖,同埋用PS 執相 (主要畫3D MODEL , AUTODESK 軟件同FUZOR)
屋企比大塵, 機箱想散熱同防塵好D
CPUIntel® Core i7-10700K Tray
MotherboardASUS TUF GAMING Z490-PLUS (WI-FI) ATX
RAMThermaltake Toughram RGB 32GB (2 X 16GB) DDR4 3200MHZ C16 RGB — Black
Display CardGigabyte GeForce RTX 3070 GAMING OC 8GB GDDR6
SSDSamsung 970 EVO Plus Series 1TB M.2 PCIe NVMe 3.0 x4
PSUThermaltake Toughpower GF1 850W 80 Plus Gold TT Premium Edition Fully Modular
CaseBe Quiet! Pure Base 500DX ARGB Tempered Glass ATX – Black
CPU CoolerASUS ROG Strix LC 240 240MM CPU liquid cooler

呢張LIST 有冇問題 同有冇得再好D?

熱賣及精選
引用:
原帖由 flyingdog777 於 2021-3-3 11:41 AM 發表

想砌部電腦黎打機同埋畫圖,同埋用PS 執相 (主要畫3D MODEL , AUTODESK 軟件同FUZOR)
CPUIntel® Core i7-10700K TrayMotherboardASUS TUF GAMING Z490-PLUS (WI-FI) ATXRAMThermaltake Toughram RGB 32GB (2 X 16GB) DD ...
11代都就出啦,依家先嚟出10代 list ? 不過如果你鍾意出十代嘅話,我相信鋪頭對你這個決定非常感恩!

如果 你使用嘅軟件, 對多核心運算有利嘅話, 建議你考慮amd!

唔等埋張消費卷?

E家3070已經要$9000-11000一張啦

😁我昨天落去黃金看基本上很多顯卡都沒有!

盛衰交替,物極必反
引用:
原帖由 louie186 於 2021-3-3 02:20 PM 發表

唔等埋張消費卷?
分5個月買部腦
砌完先發覺最早買果件有問題,冇得換

引用:
原帖由 進擊的樹熊 於 2021-3-3 10:29 PM 發表

分5個月買部腦
砌完先發覺最早買果件有問題,冇得換
我有計過,U,板,ram唔會碰住
買隻8T hdd,1000w火牛,買套靚水冷,window 10 usb box呢d可以買定先
順手換個144mon,剛剛好

"主要畫3D"

俾我, 專業卡冇炒的話買專業卡好過.

引用:
原帖由 flyingdog777 於 2021-3-3 11:41 AM 發表

CPUIntel® Core i7-10700K TrayMotherboardASUS TUF GAMING Z490-PLUS (WI-FI) ATXRAMThermaltake Toughram RGB 32GB (2 X 16GB) DD ...
不夠資🤣🤣🤣🤣

引用:
原帖由 令狐椒 於 2021-3-4 03:36 PM 發表

"主要畫3D"

俾我, 專業卡冇炒的話買專業卡好過.
專業卡其實打唔打到機

引用:
原帖由 flyingdog777 於 2021-3-5 05:30 PM 發表

專業卡其實打唔打到機
基本上所有顯卡要成部砌才有得賣(匯訊淨買板,cpu,ssd,ram+顯卡都不能),今日經過漢4高登門市,口痕問一問華記1650s跟機砌都要2290,其他個價慘不忍睹

盛衰交替,物極必反
引用:
原帖由 flyingdog777 於 2021-3-5 05:30 PM 發表

專業卡其實打唔打到機
打到.

引用:
原帖由 blackkh 於 2021-3-5 07:28 PM 發表

基本上所有顯卡要成部砌才有得賣(匯訊淨買板,cpu,ssd,ram+顯卡都不能),今日經過漢4高登門市,口痕問一問華記1650s跟機砌都要2290,其他個價慘不忍睹
我係成部砌, 打算ASUS RTX3060 就算...3070 真係天價...成萬元張
3060 都係貴左一千就由佢

提示: 違規內容已被屏蔽
呢個時候食炒價喎

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]