• 瀏覽: 3,482
  • 回覆: 31
本主題由 peterchan 於 2020-8-1 09:51 AM 分類
請大哥們幫忙砌張做野用,會用黎剪片,after effect,C4D

想用i9-10980XE ,RTX2080Ti,128gb ram,2TB SSD,2隻 seagate 10TB 內置hdd,會長開機render,散熱想好少少,內置埋wifi 接收,機箱前置想有4個有usb 插口and 2個 USB C 插口(sorry,因為唔係太識,呢個唔知有無可能)

另外但我想問,我上網睇過i9-10980XE 係咪最好一定要搭ASUS Prime X299 Edition 30

其實唔知budget 會唔會同要求差好遠
唔夠可再加🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️🙇🏻‍♂️
謝謝大家🤝🤝

回覆 引用 TOP

有冇考慮過amd tr

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-7-31 19:34 發表

有冇考慮過amd tr
謝謝回覆🙇🏻‍♂️
但慣了用intel
效能會強d 嗎?

引用:
原帖由 望鏡子 於 31-7-2020 19:44 發表

謝謝回覆🙇🏻‍♂️
但慣了用intel
效能會強d 嗎?
平價3950X已經同你講呢粒U相差不大,TR更加拋離

https://hk.xfastest.com/39456/in ... ripper_3960x_3970x/

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-7-31 19:49 發表

https://hk.xfastest.com/39456/in ... ripper_3960x_3970x/
價錢平好多?

引用:
原帖由 望鏡子 於 31-7-2020 20:19 發表

價錢平好多?
自己問砌機佬好D

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-7-31 20:21 發表

自己問砌機佬好D
謝謝🙏🏼

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-7-31 20:21 發表

自己問砌機佬好D
謝謝🙏🏼

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-7-31 07:49 PM 發表

https://hk.xfastest.com/39456/intel_core_i9_10980xe_oc_vs_amd_ryzen_9_3950x_vs_ryzen_threadripper_3960x_3970x/
除左 測驗數據

intel 連股價都輸唔少

無計,技術落後,依家爭成年
引用:
原帖由 himhim68 於 2020-8-1 01:22 AM 發表

除左 測驗數據

🥜者清,爨者迷🗨( ̄Д ̄)y🚬每逢佳節倍確診
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
把手握緊,裡頭什麼也沒有;而鬆開手,你所擁有的是一切。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 himhim68 於 1-8-2020 01:22 發表

除左 測驗數據

生果都唔用佢

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-8-1 08:36 AM 發表

生果都唔用佢
INTEL 玩完

回覆 引用 TOP

amd  yes

回覆 引用 TOP

今日出左去深水埗問價
大家覺得個list 有無大問題?

附件

1FEB24A3-3B0F-477F-B983-0F6226A0E401.jpeg(232.68 KB)

2020-8-1 09:37 PM

引用:
原帖由 望鏡子 於 2020-8-1 09:37 PM 發表

今日出左去深水埗問價
大家覺得個list 有無大問題?
好大問題,c4d網上話係行openGL
張2080係打機卡行directX
唔同野黎

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]