• 瀏覽: 2,478
  • 回覆: 28
購物車
AMD Ryzen 7 3700X 8核16線程 Box (含散熱風扇)
$2570
Pegasus Premium - 完整燒機檢查,首年上門收機保養,五年自攜保養檢查
$599
ASUS 華碩 TUF B450M-PRO GAMING Micro-ATX 主機板
$788
Antec KATANA DDR4 3200MHz 16GB (2x8GB)
$799
Samsung 三星 970 EVO Plus 500GB 3D TLC M.2 NVMe PCIe 3.0 x4 SSD
$875
ZOTAC GAMING GeForce RTX 2060 SUPER AMP Extreme 8GB GDDR6 顯示卡
$3569
Cooler Master MasterLiquid ML240R RGB 240mm 水冷散熱器
$788
Antec HCG GOLD 650W 80Plus Gold 金牌 全模組 火牛 (10年保)
$719
Cooler Master MasterBox MB511 RGB
$615
[缺貨] Microsoft 微軟 Windows 10 家用版 英文 64Bit (BOX 水貨) 作業系統 (照裝中文)
$999
小計
$12321

熱賣及精選
Config又唔係勁點解無啦啦要裝水冷?,啲Config騎騎呢呢咁

花生者清,當局者迷-y( ̄Д ̄)。oO○
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
滅團先兆: 唔怕神一樣嘅對手,最怕豬一樣嘅隊長
引用:
原帖由 productdesigner 於 2020-3-21 10:54 AM 發表

Config又唔係勁點解無啦啦要裝水冷?,啲Config騎騎呢呢咁
其實無乜問題既,想散熱好D咪裝水冷

回覆 引用 TOP

https://m.youtube.com/watch?v=sMhdNHs1UaI
我也想問如果水冷式'爆水喉
是不是要找水喉老?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 productdesigner 於 2020-3-21 10:54 AM 發表

裝水冷,是因為裝完看落去舒服,簡潔,同散熱其實無關,睇過好多評論,同價位,其實是風冷更勝水冷。

引用:

騎騎呢呢? 騎呢在那,不合埋在那,咁師兄有嘜高見,唔好學d小學雞咁,只用批評的說話,但又無實質的見議。

回覆 引用 TOP

你可以話
同價位我就會選xxx底板,因為....。又或比我就出3600,換2070.......咁樣...
你個list的定位打機又唔似為打機,工作又唔似工作。
騎騎呢呢,咁我反而會講聲,謝謝

點解見唔到keyboard, Monitor, mouse?

回覆 引用 TOP

將水冷錢推去x主板,唔好用b

1係等新b

引用:
原帖由 applethree168 於 2020-3-20 09:12 PM 發表

購物車
AMD Ryzen 7 3700X 8核16線程 Box (含散熱風扇)
$2570
Pegasus Premium - 完整燒機檢查,首年上門收機保養,五年自攜保養檢查
$599
ASUS 華碩 TUF B450M-PRO GAMING Micro-ATX 主機板
$788
Antec KATANA DDR4 3200MHz 16GB (2x8GB)
$799
Sams ...
RAM 通常我地用 Corsair 及 G.Skill 那些,

用 Antec 真係未聽過

引用:
原帖由 股市係我提款機 於 2020-3-22 02:21 AM 發表

RAM 通常我地用 Corsair 及 G.Skill 那些,

用 Antec 真係未聽過
這條RAM是我在YOUTUBER{林仔] 推介的, 其實我真係唔識, 左望一下, 右望一下,看左幾個GROUP, 寫出來的.

就是因為左抄右抄,驚有地方唔合理,才上來問問各位高手

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-3-22 01:05 AM 發表

將水冷錢推去x主板,唔好用b

1係等新b
謝謝師兄, 我都想等550, 上x570都是我選擇之一. 因不太急, 可慢慢改, 我以上的報價是x馬電腦, 佢地信用好嗎?我只知佢收得599砌機燒機保養, 唔會太差掛.

現在就真係無無聊聊, 出街又驚, 多左時間, 才睇下電腦, 我用梗部機還是勝任有餘, 都係用左幾年, i5-6500. 又見[湯房波]每人派10000, 才想下.

引用:
原帖由 applethree168 於 2020-3-22 08:21 AM 發表

現在就真係無無聊聊, 出街又驚, 多左時間, 才睇下電腦, 我用梗部機還是勝任有餘, 都係用左幾年, i5-6500. 又見[湯房波]每人派10000, 才想下.
電腦野夠用就算, 諗下好, 經濟差留多點錢在身

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]