註冊 登入

求平價電腦

求平價電腦 E-mail 此主題給朋友

希望$2000內汁到台電腦夠玩巨商,睇1080 youtube!
唔知咁多位高手有無推介
暫時睇埋2手最正有台三星lookbook
i5 5200,920顯卡15.6''mon

但最想係要主機,因想買個LG 24''mp88hm-s去睇!
mon又有無咩好介紹?24'' $1-2k

熱賣及精選
引用:
原帖由 迪的 於 2019-4-23 01:17 AM 發表

希望$2000內汁到台電腦夠玩巨商,睇1080 youtube!
唔知咁多位高手有無推介
暫時睇埋2手最正有台三星lookbook
i5 5200,920顯卡15.6''mon

但最想係要主機,因想買個LG 24''mp88hm-s去睇!
mon又有無咩好介紹?24'' $1-2k ...
AMD, Ryzen3 2200G, 3.5GHz with Boost, 4 Cores/4 Threads, 6MB Caches, AM4, W/Wraith Stealth Cooler, 65W TDP, YD2200C5FBBOX        $769
Asus 華碩 PRIME A320M-K, A320, MATX, AM4, 2*DDR4, Graphic by CPU        $450
Transcend 8GB DDR4-2666 JM2666HLB-8G        $319
Antec 安鈦克 VSK-3000B-U3 Micro-ATX Case        $205
GTR Type-R 400/400W ATX PowerSupply,3 Years Warranty        $160
TOTAL: $1,903

引用:
原帖由 今天懷舊的水樽 於 2019-4-23 09:24 發表

AMD, Ryzen3 2200G, 3.5GHz with Boost, 4 Cores/4 Threads, 6MB Caches, AM4, W/Wraith Stealth Cooler, 65W TDP, YD2200C5FBBOX        $769
Asus 華碩 PRIME A320M-K, A320, MATX, AM4, 2*DDR4, Graphic by CPU    ...
唔該c兄岩岩睇完資料的確唔錯,但又諗起無windows碟🤦🏻‍♂️

其實我係用緊msi gt72vr pro手提電腦,而加係想先買個LG mon比佢用,因為手提電腦個mon d色麻麻地...跟住再整台廢機可以比我雙開遊戲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 迪的 於 2019-4-23 09:38 AM 發表

唔該c兄岩岩睇完資料的確唔錯,但又諗起無windows碟🤦🏻‍♂️
你咪去淘記買KEY囉

回覆 引用 TOP

廠機i3連win都係2千鬆

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2019-4-23 09:59 發表

廠機i3連win都係2千鬆
仲睇緊資料😂太耐無睇電腦野..我見有d深水埗 2手廠機$800 有埋粒i5比你又好似唔錯

引用:
原帖由 迪的 於 23-4-2019 10:01 發表

仲睇緊資料😂太耐無睇電腦野..我見有d深水埗 2手廠機$800 有埋粒i5比你又好似唔錯
肯買2手更加唔洗仇, 4代i5 8g 500g ssd win7/10唔洗2000

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2019-4-23 10:03 發表

肯買2手更加唔洗仇, 4代i5 8g 500g ssd win7/10唔洗2000
肯架,粗粗地玩住先..我上網google,係咪深水埗有2間賣2手?非廣告😅 諗住星期日行動

引用:
原帖由 迪的 於 23-4-2019 10:06 發表

肯架,粗粗地玩住先..我上網google,係咪深水埗有2間賣2手?非廣告😅 諗住星期日行動
去新高登望下, 小形機又有, 月餅盒機又有, atx機又有, 平到你驚

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 迪的 於 2019-4-23 10:06 AM 發表

2手機高登大把店賣,自己去格一格價,記得是新高登,不是高登

盛衰交替,物極必反,歷史沒有不倒臺之政權

回覆 引用 TOP

我最近果次用主機係i5 4460,gt 960 2gb,ddr3 8gb..不過比左細佬用..
我買72vr pro果陣都有望到有d好平,不過今次預算咁低唔知買到咩姐😂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 今天懷舊的水樽 於 2019-4-23 10:11 發表

Acer R241YBMID
HK$1,285 

https://www.price.com.hk/product.php?p=325925&gp=21

得閒出去望下,因本身比較鐘意LG d色。
mon因為會用手提電腦放畫面,所以預算高小小無問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 迪的 於 2019-4-23 10:06 AM 發表

俾得二千, 不要買二手, 否則你用幾個月壞你就頭痕, 寧願執一手平料

回覆 引用 TOP

24 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。