註冊 登入

GTX 980 換卡

GTX 980 換卡 E-mail 此主題給朋友

換邊張先會有顯著增長的效能? (同時間又比較慳電)

目前打 gta 多。遲下可能玩 division 2

熱賣及精選
引用:
原帖由 slauhk930 於 2019-3-23 07:40 PM 發表

換邊張先會有顯著增長的效能? (同時間又比較慳電)

目前打 gta 多。遲下可能玩 division 2
以小弟愚見:
1你找張GTX1080,RTX2060以上效能都會顯著增長
2當然你可以換RTX2080TI(效能最顯著但比較食電D)
3綜合你的情況我認為RTX2070會比較符合你的要求(RTX2070效能好比GTX980都算唔錯的效能增長,而且食電量都無增長甘大)
4其次就系RTX2080,如果嫌貴可以考慮RTX2060
個人意見。。。。。。。歡迎糾正。。。。不過希望理性討論而唔系惡性討論,謝謝

引用:
原帖由 甜心癡癡糖 於 2019-3-23 07:55 PM 發表

以小弟愚見:
3綜合你的情況我認為RTX2070會比較符合你的要求(RTX2070效能好比GTX980都算唔錯的效能增長,而且食電量都無增長甘大)
個人意見。。。。。。 ...
wow
2080Ti 同 2080 的價錢都差幾遠下
反而 2080 & 2070 就差唔遠

好似2080合理 d

AMD 的顯卡又如何呢 ?

引用:
原帖由 slauhk930 於 2019-3-24 10:34 AM 發表

wow
2080Ti 同 2080 的價錢都差幾遠下
反而 2080 & 2070 就差唔遠

好似2080合理 d

AMD 的顯卡又如何呢 ?
A卡我唔熟,你可以當我系N粉,因為好早以前試過買A卡試過好多問題
1打機怪物透明
2玩玩下死機
3兼容性問題
A卡搞到我怕曬,所以自此我就沒買過A卡,
不過師兄你2080會食電過2070小小,因為你要考慮電的問題所以才推2070。不過2080性能同電都幾好平行下。

現在已考慮ray chasing光效, 所以都係RTX2070起步, 或直接轉玩AMD VEGA

引用:
原帖由 甜心癡癡糖 於 2019/3/24 10:41 發表

A卡我唔熟,你可以當我系N粉,因為好早以前試過買A卡試過好多問題
1打機怪物透明
2玩玩下死機
3兼容性問題
A卡搞到我怕曬,所以自此我就沒買過A卡,
不過師兄你2080會食電過2070小小,因為你要考慮電的問題所以才推2070。不過2080性能同電都幾好平行下。
...
新一代AMD已經完全脫胎換骨啦。

另外它們將啟動DEVELOPER GROUP, 未來會更完善了。

引用:
原帖由 esprithk 於 2019-3-24 12:11 PM 發表

新一代AMD已經完全脫胎換骨啦。

另外它們將啟動DEVELOPER GROUP, 未來會更完善了。
甘樣呀??
甘我想問下依家D AU同A卡
情況怎樣?
AU聽講性價比高,就連游戲主機都系用他地,性能同兼容性都好左好多,最主要系價格比I記平,我心思思想轉,但又怕中伏。
A卡就好像性能仲末追上N卡,- -依家用緊RTX2070都好像夠夠地用。。。。。

回覆 引用 TOP

GTX 1660 TI / RTX 2060 best buy value for money
Gigabyte Gaming OC / MSI Gaming X

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

咁請問 rtx2060同2070分別係咩?
假設玩pubg fps又差幾多左右?
我覺得上得2070不如直接上2080

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 甜心癡癡糖 於 2019-3-23 07:55 PM 發表

以小弟愚見:
個人意見。。。。。。 ...
很好的意見分享。

希望可以濕疹完全康復  斷尾  大家共勉之
因果報應循環不爽??  宇宙存在因果法則嗎?
存在  因果業力  跟  宇宙平衡  嗎?
莊周與蝶,蝶與莊周, 在真實與虛幻的差別係??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 esprithk 於 2019-3-24 12:10 PM 發表

現在已考慮ray chasing光效, 所以都係RTX2070起步, 或直接轉玩AMD VEGA
搭單問下 a記顯示卡RX590好似有三隻game送...RX590=n卡 乜嘢階段及效能??  耗電量如何? 性價比優勢如何?
用2700去推 效果如何??

希望可以濕疹完全康復  斷尾  大家共勉之
因果報應循環不爽??  宇宙存在因果法則嗎?
存在  因果業力  跟  宇宙平衡  嗎?
莊周與蝶,蝶與莊周, 在真實與虛幻的差別係??

回覆 引用 TOP

換2080TI就一定最有明顯增長

回覆 引用 TOP

RX590速度與GTX1060相若但係卡本身耗電量高一倍,不送game既話冇人會要,根本係上代架構既產廢

引用:
原帖由 unknownkw 於 2019/4/1 21:49 發表

RX590速度與GTX1060相若但係卡本身耗電量高一倍,不送game既話冇人會要,根本係上代架構既產廢
對, 高耗電量和HBM記憶體貴價是AMD的弊端

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。