• 瀏覽: 799
  • 回覆: 7
而家開始寫app, 3選1,應該攻邊個平台先?

回覆 引用 TOP

play store先,上架費都平過蘋果好多,app gallery係唔係華為的作業系統

引用:
原帖由 余詠詩 於 2020-8-11 10:39 PM 發表

play store先,上架費都平過蘋果好多,app gallery係唔係華為的作業系統
App gallery 係華為的, 但國內所有android 適用,即係14億x80%市場

你個目的係想做咩? 如果純粹興趣去play store。如果想賺錢就app store

引用:
原帖由 funnyso 於 2020-8-12 10:24 AM 發表

你個目的係想做咩? 如果純粹興趣去play store。如果想賺錢就app store
目的係賺錢,我驚5年內香港會無左play store

引用:
原帖由 wtf_name 於 2020-8-12 10:30 AM 發表

目的係賺錢,我驚5年內香港會無左play store
如果想賺錢你就先考慮android和iOS用家的消費行為。iOS用家會比較願意花費係app store,而且平均消費金額都較高。相反play store app極度依賴廣告收入。

引用:
原帖由 wtf_name 於 2020-8-12 05:24 AM 發表

App gallery 係華為的, 但國內所有android 適用,即係14億x80%市場
app gallery的廣告費係唔係計落Android度

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 funnyso 於 2020-8-12 11:59 AM 發表

如果想賺錢你就先考慮android和iOS用家的消費行為。iOS用家會比較願意花費係app store,而且平均消費金額都較高。相反play store app極度依賴廣告收入。
我主要靠廣告收入,
但大陸機無google 睇唔到ads , 同埋google admob 好似係ban app gallery , 太難

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]