• 瀏覽: 12,319
  • 回覆: 18

熱賣及精選
引用:
原帖由 hkmamyhk 於 2021-1-17 10:00 AM 發表

12/1本人6/1/2021安裝PCCW1000M家居寬頻到12/1/2021可以在6曰內維修4次,基本上天天沒有寬頻提供而且要隔日等候維修司傅上門,現在要求終止合釣被拒,感覺被搶劫一樣。
OFCA投訴
我當年用網上行,2年合約都整了6次
第一日4pm裝機,7pm已死機
佢d機成日壞架

引用:
原帖由 GILL欣桐 於 2021-1-17 10:52 AM 發表

OFCA投訴
我當年用網上行,2年合約都整了6次
第一日4pm裝機,7pm已死機
佢d機成日壞架
Thank you

你住邊度

係咪村屋、或唐樓非光纖直接入屋 ? 非公屋、居屋及私樓? 

引用:
原帖由 hkmamyhk 於 2021-1-17 10:00 AM 發表

12/1本人6/1/2021安裝PCCW1000M家居寬頻到12/1/2021可以在6曰內維修4次,基本上天天沒有寬頻提供而且要隔日等候維修司傅上門,現在要求終止合釣被拒,感覺被搶劫一樣。
Pccw 無可能咁,係咪師傅裝得衰定機樓問題?

住咩屋先?

公屋。請各位Ching想想,如果發生各下身上隔日維修又要請假工作,冇得用,服務差,仲值得使用

引用:

我上個月預先安裝光纖1000mb,今年4月才要啟用,但係至今已經過了一個月仲上下載有900Mbps以上,沒有載斷線。PCCW好與壞見仁見智了。

引用:
原帖由 hkmamyhk 於 2021-1-17 02:42 PM 發表

公屋。請各位Ching想想,如果發生各下身上隔日維修又要請假工作,冇得用,服務差,仲值得使用
係呀,仲要做唔到第二日維修架
要隔幾日
最攪野係,有次個師傅換完部機之後
幫我冇啦啦Check埋個NOW TV,原來都係壞咗
因為佢送NOW TV既,我又冇開嚟睇,原來連NOW TV都係壞
佢D機真係太廢呀
我而家都唔會考慮PCCW,就算PCCW平D都唔用佢

我都系用緊...唔知咩事..呢1-2個月,經常性斷線半日到1日(LOS紅燈),或者信號不穩定,搵師傅上黎,第2日check..又咩都check唔到,時不時就壞,到期我都走人啦

我都用緊pccw ,舊年開始信號好似唔穩定,有檢查過有換Modem. 連自己既router都換左3個,問題依然存在。
已上會簽左cmhk,等5月開通

引用:
原帖由 akirahkf 於 2021-1-18 11:40 AM 發表

我都系用緊...唔知咩事..呢1-2個月,經常性斷線半日到1日(LOS紅燈),或者信號不穩定,搵師傅上黎,第2日check..又咩都check唔到,時不時就壞,到期我都走人啦
佢有冇換機比你呀,佢d機好廢架

引用:
原帖由 GILL欣桐 於 2021-1-18 07:34 PM 發表

佢上門時,。。測試過,樣樣正常,所以無換野就走。。又唔去大廈機房檢查,
只系話同公司講監察下異常。。之後又系時不時出現斷光纖情況,我懷疑系佢
發射光纖源頭有問題了

引用:
原帖由 GILL欣桐 於 2021-1-18 07:34 PM 發表

6曰2次

引用:
原帖由 akirahkf 於 2021-1-18 10:06 PM 發表

佢上門時,。。測試過,樣樣正常,所以無換野就走。。又唔去大廈機房檢查,
只系話同公司講監察下異常。。之後又系時不時出現斷光纖情況,我懷疑系佢
發射光纖源頭有問題了
x2

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]